پیشگیری از اعتیاد نوجوان با شناخت دلایل آن

اگر مشکلی برای نوجوان رخ دهد، با والدین خود در میان می گذارد و دیگر با روش های نادرست درد و رنج و استرس خود را کاهش نمی دهد. هر چه نوجوان اعتماد به نفس بیشتری داشته باشد، در برابر تشویق دوستانش به استفاده از موادمخدر بهتر مقاومت می کند و در نتیجه در دام اعتیاد گرفتار نمی شود.
اشتراک گذاری
10 مرداد 1401
81 بازدید
نویسنده : زهرا اسدی
کد مطلب : 496

زهرا اسدی/ یکی از معضلاتی که برخی خانواده ها را درگیر خود می کند، اعتیاد نوجوان است که با پیامدهای سختی همراه خواهد بود و کل خانواده را گرفتار عواقب آن خواهد کرد و بهترین کار این است که از اعتیاد نوجوانان پیشگیری کنیم و مانع از بروز چنین مشکلی در خانواده شویم.

یکی از دلایلی  که یک نوجوان به سمت مواد مخدر کشیده می شود، کنجکاوی او می باشد که مقتضای سن وی است و باید والدین تمام تلاش خود را به کار بگیرند که او را با مضرات مواد مخدر و تأثیراتی که بر زندگی شخصی و خانوادگی فرد می گذارد، آشنا کنند. این گونه نوجوان می داند که این کنجکاوی به زیان او تمام خواهد شد و به سمتش کشیده نمی شود. دلیل دیگر کشیده شدن یک نوجوان به سمت اعتیاد، محیط خانوادگی و تربیت او است.

برخی والدین که خود گرفتار اعتیاد هستند، سبب می شوند فرزندشان نیز به این سمت کشیده شود. مواد مخدر خوشی کاذبی را برای نوجوان فراهم می آورد، از این رو است که برخی از آنها که درگیر مشکلات تحصیلی و خانوادگی هستند، به مصرف موادمخدر علاقه نشان می دهند.

 نوجوان در این سن پرخاشگر می شود و اگر برخورد مناسبی با او صورت نگیرد، این پرخاشگری وی را به سمت کشیدن مواد خواهد کشاند. گاهی اوقات اطرافیان و دوستان نوجوان را افراد معتاد تشکیل می دهند و برای اینکه نوجوان بخواهد خودش را با آنها هماهنگ کند و احساس کوچک بودن در بین آنها نکند، به مصرف مواد مخدر روی می آورد.

 وقتی یک نوجوان از دوران کودکی، خود را وارد دنیای بزرگسالی می کند، هم از نظر روانی و هم از نظر فیزیکی دچار تغییراتی می شود که این تغییرات اعتماد به نفس او را تحت تأثیر قرار می دهد و این گونه است که برخی اعتماد به نفس خود را از دست می دهند و برای اینکه این فشار روانی را تحمل کنند به  سمت اعتیاد کشیده می شوند.

 یک نوجوان لذت جو است و به دنبال این است که متفاوت بودن را تجربه کند و به همین خاطر، انگیزه مصرف مواد در او زیاد می شود. معمولاً در این بازه سنی خیلی سخت احساسات و هیجانات را می توان کنترل کرد، از این رو احتمال اینکه نوجوان به راحتی گرفتار این مشکل بشود، وجود دارد و آینده او را تباه سازد؛ در این سن والدین باید به فرزند خود توجه ویژه نشان دهند و اگر در فرزندشان فشار روانی و اضطراب می بینند، خیلی سریع به دنبال درمان آن باشند.

بهتر است با پرخاشگری فرزندشان به نحو صحیحی برخورد کنند تا نوجوان این پرخاشگری را با مصرف مواد فرو ننشاند. والدین باید نظارت صحیحی بر دوستان فرزند خود داشته باشند چون در بسیاری از موارد این دوستان نوجوان هستند که او را تشویق به مصرف مواد می کنند و نوجوان برای اینکه مورد تمسخر آنها قرار نگیرد اقدام به مصرف مواد می کند؛ والدین باید تمام تلاش خود را به کار بگیرند که فرزندشان اعتماد به نفس بالایی داشته باشد و روابط صمیمی و مناسب با آنها ایجاد نماید.

 هر چه روابط بهتری بین والدین و فرزند برقرار باشد، نوجوان سختی های این دوره را بهتر پشت سر می گذارد. در واقع اگر مشکلی برای نوجوان رخ دهد، با والدین خود در میان می گذارد و دیگر با روش های نادرست درد و رنج و استرس خود را کاهش نمی دهد. هر چه نوجوان اعتماد به نفس بیشتری داشته باشد، در برابر تشویق دوستانش به استفاده از موادمخدر بهتر مقاومت می کند و در نتیجه در دام اعتیاد گرفتار نمی شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *