مهدیخانی، رییس کمیسیون ترافیک و امور زیربنایی شورای شهر در گفتگوی اختصاصی با پیام شهر:

پیشرفت یا پسرفت شهر قزوین در گرو همگرایی یا واگرایی مسوولان آن است

من به صراحت می گویم تحقق بسیاری از طرح های حتی کوچک شهری در گرو همت در گرو همتی در سطح استانی قرار دارد و به همین دلیل است که شورای ششم بارها با نمایندگان مجلس، نمایندگان خبرگان رهبری، استاندار، فرماندار و دیگر مقامات سازمان ها و ارگان های استان دیدار و نشست هم اندیشی داشته و بر ضرورت تحقق مدیریت متحد شهری تاکید نموده است؛ رویکردی که گاه با فرازها و گاه با فرودهای بسیار در روند انجام امور همراه بوده است. در یک کلام پیشرفت یا پسرفت قزوین در گرو همگرایی یا واگرایی مدیران و مسوولان آن است.
اشتراک گذاری
06 دی 1401
125 بازدید
نویسنده : زبیده چگینی
کد مطلب : 893

دستیابی به استانداردهای روز ترافیکی در قزوین و برخورداری از شهری روان و آرام نیازمند همکاری بیش  از بیست ارگان و سازمان شهری و استانی است. راهکارهای تحقق این آرمان در دو بخش کوتاه مدت و بلند مدت برنامه ریزی و مصوب شده اما متاسفانه همکاری سازمان ها و ارگان های مرتبط با فراز و فرودهایی همراه بوده که اگر چه گاه موجب پیشرفت طرح شده اما گاهی نیز مانع حرکت و سد پیش روی آن شده است.

اصلاح شبکه معابر و شوارع، پوشش صد درصدی دوربین های ثبت تخلف در شهر، توسعه کمی و کیفی ناوگان حمل و نقل عمومی، ایجاد پارکینگ های طبقاتی، اجرای طرح محدودیت ترافیک و آموزش فرهنگ رانندگی و… از جمله راهکارها برای مدیریت بحث ترافیک در شهر است که در حال حاضر و به صورت همزمان در حال کار کردن روی همه موارد می باشیم. شهر قزوین دارای طرح جامع ترافیک مصوب است و در آن طرح همه مسایل فنی و ایمنی و قانونی ترافیک لحاظ شده اما اجرای این طرح همت بالای مسوولین را می طلبد، مسوولینی که گاه وظایف و منافع سازمانی آنها در تعارض با منافع طرح های کلان شهری یا استانی قرار می گیرد و همین شرایط آنها موجب به تعویق افتادن برنامه ها و کند شدن روند اجرای طرح ها می شود.

اینها چکیده ای از اظهارات مهدی مهدیخانی رییس کمیسیون عمران، ترافیک و امور زیربنایی شورای شهر قزوین است که از ابتدای شورای ششم به عنوان یکی از منتخبین مردم دارای کرسی در این نهاد تصمیم ساز حضور دارد.

مشروح این گفتگو که برگرفته از یک ساعت حضور ایشان در دفتر هفته نامه پیام شهر است که با هم می خوانیم؛

  • به عنوان یک شهروند وضعیت ترافیک در شهر قزوین را چگونه توصیف می کنید؟

شرایط خوبی نیست، در برخی نقاط جنوب شهر یا هسته مرکزی شهر به ویژه در ساعات پر تردد با گره های ترافیکی مواجه هستیم، اسنفاده از خودروهای تک سرنشین بسیار بالاست، عابران پیاده خیلی پایبند رعایت قوانین راهنمایی رانندگی نیستند، خیابان ها ظرفیت پذیرش این حجم از خودرو را ندارند، با کمبود پارکینگ در شهر مواجه هستیم و…

  • شما ریاست کمیسیون عمران، ترافیک و امور زیزبنایی شهر را در نهاد تصمیم ساز شورا عهده دار می باشید، بفرمایید در طول مدت حضور خود چه اقداماتی برای رفع مشکلات این حوزه که به بخشی از آن اشاره کردید انجام داده اید؟

زمانی که شورای ششم فعالیت خود را آغاز کرد، ما با مشکلات بیشماری به ویژه در هسته مرکزی و رینگ جنوبی شهر مواجه بودیم و دلیل آن هم خرید بی رویه خودرو توسط خانواده ها و استفاده از خودروی تک سرنشین در شهری با گنجایش قزوین بود. این ترافیک در حدی بود که گاهی ۴۰ دقیقه باید در ترافیک می ماندیم تا خودروها امکان حرکت پیدا کنند. شورای ششم راه حل های خود برای حل این مسأله را در دو بازه زمانی کوتاه مدت و بلند مدت طبقه بندی نمود؛ در بعد کوتاه مدت از طریق تکمیل جاده نسیم شمال به عنوان اولین پروژه عمرانی مجموعه مدیریت شهری، مانع ورود ماشین های سنگین به داخل شهر و موجب کاهش بار ترافیکی رینگ جنوب شهر شد و در بلند مدت هم طرح تکمیل رینگ ترافیک شهر در دستور کار قرار گرفت که تکمیل پروژه امام رضا(ع) نیز زیرمجموعه همین طرح بود که متاسفانه به دلیل اختلاف نظر با دستگاه های اجرایی مسکوت ماند.

دیگر ایده هایی که مطرح و در دست اقدام است شامل؛ جایگزینی معابر مختلف، تکمیل پروژه شهید انصاری شرقی، جابه جایی نقاط جاذب سفر و حذف آنها از هسته مرکزی شهر می باشد.

مهدی مهدیخانی

  • عموم شهروندان استفاده از خودروی شخصی را به دلیل مشکلات ناوگان حمل و نقل عمومی همچون پایین بودن سطح کمی و کیفی خدمات ناوگان، دیر رسیدن و معطلی بیش از حد، ازدحام جمعیت و پایین بودن سطح بهداشت و … ترجیح می دهند؛ چه برنامه ای برای این بخش در دست دارید؟

درست است! اگر خدمات خوبی به مردم ارایه شود، حتما مورد اقبال قرار می گیرد. این موضوع برای شورای ششم حایز اهمیت است و نوسازی و کاهش سن ناوگان حمل و نقل عمومی را در دستور کار دارد. همچنین در صدد هستیم تا پایان ۱۴۰۶ صد درصد ناوگان اتوبوسرانی، قابلیت استفاده برای معلولین را داشته باشد. همچنین در برنامه جامع ترافیک شهر ایجاد خطوط تندروی اتوبوسرانی (بی آر تی) دیده شده که پایانه دانشگاه بین الملل به میدان آزادی و میدان آزادی به راه آهن و میدان مینودر به پایانه نسیم شمال را پوشش خواهد داد.

  • در ارتباط با معابر شهری چه برنامه ای در دستور کار است؟ شبکه معابر شهر از وضعیت خوبی برخوردار نیست.

در این خصوص برنامه های متعددی توسط شورا در سرفصل های کاری شهرداری گنجانده شده است. امسال از وضعیت پیشرفت برنامه ها راضی نیستیم اما امیدواریم سال آینده اتفاقات خوبی رقم بخورد و معابر برای استفاده عموم شهروندان آماده سازی شود.

در این راستا علاوه بر بهسازی مسیرهای موجود، توسعه پیاده راه های سطح شهر در دستور کار قرار دارد و به طول مسیر پیاده روی در خیابان های امام خمینی(ره) و خیام جنوبی افزوده خواهد شد. همچنین با هدف توسعه فرهنگ پیاده روی، جاده سلامت دیگری در کمربندی شرق قزوین ایجاد خواهد شد.

در بحث ایمن سازی شبکه معابر نیز بر اساس آمار تصادفات جرحی و فوتی نقاط حادثه خیز شهرشناسایی شده و اصلاح هندسی در دستور کار قرار گرفته است.

احداث ۳ دستگاه پل عابر پیاده جدید و بهسازی و تعمیر پل های موجود دیگر برنامه در دست اقدام مجموعه مدیریت شهری به شمار می رود.

  • در بحث هوشمند سازی شهر قزوین که موضوع آن از سال ها قبل مطرح و در دستور کار است چه اقدام قابل طرحی صورت گرفته است؟

در بحث هوشمند سازی برای شروع بحث پارکینگ از اهمیت بالایی برخوردار است. متاسفانه در شهر به شدت با مشکل کمبود محل پارک مواجه هستیم و برای رفع این مسأله قرار است فضاهایی در هسته مرکزی شهر شناسایی، تملک و به پارکینگ تبدیل شود که البته کافی نیست و باید نحوه استفاده از پارکینگ نیز ساماندهی و مکانیزه شود تا پرداخت ها الکترونیک بوده، اعلام ظرفیت پارک قبل از ورود به پارکینگ صورت گیرد و در کنار همه این موارد نسبت به احداث پارکینگ طبقاتی اقدام شود.

 همچنین پیش‌بینی شده از مجموع ۳۲ تقاطع چراغ دار در سطح شهر، چراغ حداقل ۸ تقاطع هوشمند شود و خدمات ناوگان حمل و نقل عمومی با اولویت اتوبوسرانی نیز از طریق سامانه ها و اپلیکیشن های یکپارچه صورت گیرد.

  • قزوین شاهراه ارتباطی مرکز به غرب کشور است و بار سنگین حمل و نقل بار و خودروهای سنگین را به دوش می کشد، اما عملا در ازای این خدمت ملی از هیچگونه حمایت و اعتبار ملی در بحث راه برخوردار نیست.

بله، شاهراه ارتباطی شمال قزوین، شریان حیاتی کشور محسوب می شود و ظرفیت بی همتایی است که همواره مورد غفلت واقع شده است و به احتمال زیاد با راه اندازی آزادراه کرج-چالوس به کلی به حاشیه رانده می شود، در حالی که می توانست و می تواند به یکی از امتیازات قزوین تبدیل شود و برای این شهر از طریق جذب اعتبارات ملی، آورده داشته باشد؛ اما شهرداری متولی این حوزه نبوده و این موضوع باید درسطح مدیران استانی پیگیری شود.

متاسفانه یا خوشبختانه دستیابی به بسیاری از اهداف کلان و اثرگذار در شهر که در صورت تحقق، جایگاه و مرتبه استان را نیز هم از نظر سطح برخورداری و رضایتمندی مردم و هم از لحاظ موقعیت در سطح ملی ارتقا خواهد بخشید، تنها و تنها در گرو همدلی و همسویی مسوولین قرار دارد که همانگونه که مطرح شد، گاهی به دلیل تضاد منافع سازمانی، گاهی به خاطر اختلاف سلیقه و نگاه فردی، گاهی به خاطر تفاوت دیدگاه نسبت به مسایل سیاسی و جناحی و… این همگرایی صورت نمی گیرد و یا اگر صورت می گیرد بسیار دیر و بی نتیجه است به گونه ای که در این میان شاهد اتلاف وقت، هزینه، انرژی و منابع مالی و انسانی هنگفت و گاه جبران ناپذیری هستیم. من به صراحت می گویم تحقق بسیاری از طرح های حتی کوچک شهری در گرو همتی در سطح استانی قرار دارد و به همین دلیل است که شورای ششم بارها با نمایندگان مجلس، نمایندگان خبرگان رهبری، استاندار، فرماندار و دیگر مقامات سازمان ها و ارگان های استان دیدار و نشست هم اندیشی داشته و بر ضرورت تحقق مدیریت متحد شهری تاکید نموده است؛ رویکردی که گاه با فرازها و گاه با فرودهای بسیار در روند انجام امور همراه بوده است. در یک کلام پیشرفت یا پسرفت قزوین در گرو همگرایی یا واگرایی مدیران و مسوولان آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *