پروژههای فرهنگی در اولویت بودجه سال آینده شهرداری قزوین
مردم محوری، ارائه و توزیع عادلانه خدمات شهری در مناطق کمتر برخوردار، نشستن پای صحبتها و انتقادات مردم در سامانه ۱۳۷، توجه و نگاه ویژه به حوزه فرهنگ در بودجه سال ۱۴۰۲، راهاندازی سامانه انتقادات و پیشنهادات نوآوری و ایده پردازی شورای شهر، تشکیل کارگروههای تخصصی و شورا یاری توسط دانش آموزان نخبه، افزایش تراکم، تسویه بدهی شهرداری به بانک شهر و لازمالاجرا بودن مصوبههای شورای اسلامی شهر توسط شهرداری از اقداماتی است که توسط شورا در حال پیگیری است و «علی فرمانی، رئیس شورای اسلامی شهر قزوین» در گفتگوی اختصاصی با پیام شهر مطرح کرده است.
در ادامه این گفت وگو را میخوانید.
برنامهای برای ارتقای سطح کیفی شهرداریهای مناطق دارید؟
اصلاح ساختار نیروی انسانی در شهرداری قزوین یکی از تلاشهای شورای ششم شهر قزوین بوده است. در گذشته برخی از سازمانهای شهرداری تبعیدگاه برخی نیروهای انسانی بوده است اما شورای ششم، از شهرداری ۴ گانه شهر، تقاضای ارائه چارت تخصصی داشت، به نوعی که هر منطقه یک شهرداری کوچک باشد. درگذشته قدرت اجرایی شهرداریهای مناطق بسیار کم بود؛ اما امروز این نقطه ضعف شهرداری حل و تقویت و بودجه آنها نیز بیشتر شد.
تعامل اعضای شورای اسلامی شهر با مردم چگونه است؟
شورا نهادی از دل مردم است و طبیعتاً مردم داری یکی از اهدافی است که شورا آن را دنبال میکند. بخشی از مطالبات مردم از نمایندههای خود در پارلمان شهری از طریق ملاقلات های مردمی، سامانه انتقادات و پبشنهادات نوآوری و ایده پردازی، حضور در مساجد، نمازجمعه و همچنین حضور در مناطق شهرداری صورت میگیرد؛ اما در این راستا یکی دیگر از اتفاقات خوبی که توسط شورای رقم خورده، پاسخگویی اعضای شورای اسلامی شهر به مطالبات مردم در سامانه ۱۳۷ شهرداری است. اعضای شورا به ترتیب در روزهای مشخصی در محل سامانه ۱۳۷ حضور دارند و شخصاً مشکلات و مطالبات مردم را پیگیری میکنند. بر اساس گزارشی از سامانه ۱۳۷ ارائه شده، بالغ بر ۷۰ درصد مشکلات و درخواستهای مردمی که مستقیماً به اعضای شورای اسلامی شهر مطرح شده، حل و فصل گردیده است. پسماند، فضای سبز، ساماندهی سگهای ولگرد از موضوعاتی است که شهروندان بیشترین تقاضا را دارند و شورا سعی کرده این مشکلات را به حداقل برساند.
سامانه انتقادات و پبشنهادات نوآوری و ایده پردازی در پرتال شهرداری اجرایی شده است و به زودی راهاندازی میشود و شهروندان میتوانند از این طریق مستقیماً با اعضای اسلامی شورای شهر در ارتباط باشند.
در راستای مردم محوری و افزایش مشارکت شهروندی، تعاملی از سوی شورا با دانشگاههای مطرح شهر قزوین صورت گرفته است. بر اساس این تعاملات و توافقات مقرر شده به ازای هر کمیسیون شورا، کارگروههایی تخصصی تشکیل شده تا کمک اعضای شورا در حل مشکلات شهر باشند. استفاده از ظرفیت نخبگانی موجود در شهر از اهداف شورای اسلامی ششم است و در بحث تشکیل پژوهشگاه تخصصی شورا به صورت جدی ورود کردهایم و برنامه داریم در روزهای آتی، بتوانیم این مرکز را راهاندازی کنیم. همچنین شورایاری تخصصی را در صحن شورا مطرح کردهایم که امیدواریم امری مهم در راستای تحقق اهداف شورا باشد.
به کارگیری شورایارهای دانشآموزی یکی دیگر از طرحهای فرهنگی شورا است که با هدف آینده نگری، پرورش نخبگان و آموزش حقوق شهروندی روی کار آمده است. به عنوان مثال؛ کمک گرفتن از نظرات دانش آموزان در حوزههای مختلف مدیریت شهری همچون پسماند میتواند تأثیر به سزایی در اشاعه فرهنگ تفکیک زباله داشته باشد.
کاهش حدود و محدوده حریم مسکونی هم یکی دیگر از برنامههایی است که به جد به دنبال آن هستم. با توجه به افزایش قیمت مسکن در شهر قزوین، لازم است که اختیارات برخی تراکمهای ۲ طبقه در سطح شهر تغییر پیدا کند و به تراکمها افزایش یابد. ساماندهی بافت فرسوده توسط شهرداری قزوین، امری مهم در راستای توسعه شهر بوده است.
اصلاح و اجرای زیرساختها با دعوت از سازمانهای خدمات رسان مانند شرکت آب و فاضلاب، شرکت آب منطقهای و شرکت توزیع برق، شرکت گاز از تعاملاتی بوده که شورای اسلامی شهر قزوین در راستای توسعه شهر با سایر دستگاههای خدمات رسان داشته است.
فکر میکنید تا به امروز چند درصد از شعارهای انتخاباتی اعضای شورای اسلامی شهر تحقق یافته است؟
توزیع عادلانه خدمات شهری، یکی از شعارهای مشترک اعضای شورای ششم در زمان کاندیداتوری خود بوده است. اقدامات عمرانی قابل توجهی در محلات جنوب شهر قزوین در حال انجام است و نگاه شورا نگاهی مثبت به محلات جنوب شهر است. بیش از سی سال بود که به گفته اهالی هادی آباد، آسفالت این خیابان دچار مشکل بود. در شورای ششم، اصلاح جویهای هادی آباد برای رهایی سکنه از بوی تعفن فاضلاب و همچنین آسفالت آن انجام شده و به صورت جدی در طرح بازآفرینی شهری این خیابان پیگیر هستیم. حل مشکل عظیمیه، احداث پل ورودی ناصر آباد، اصلاح جویهای منبع آباد، افزایش سولههای ورزشی و عدم افزایش عوارض شهری در مناطق کم برخوردار از جمله کارهایی بوده که میتوان در راستای تحقق شعارهای انتخاباتی اعضای شورای ششم به آن توجه کرد.
در حال حاضر بودجه شهرداری در سال ۱۴۰۲، یکی از مهم ترین مباحثی است که انتظار میرود، شورا نسبت به آن اهتمام بیشتری داشته باشد. اولویتهای شما در بودجه سال آینده چیست؟
این یک واقعیت است که شهرداری قزوین گران اداره میشود و این گران اداره شدن به ضرر مردم است؛ اما اگر مهندسی ارزشی روی کار آید و روی برخی ارزشهای فرهنگی کار شود، بسیاری از هزینهها کاهش مییابد. توزیع متوازن خدمات شهری و افزایش خدمات در مناطق کم برخوردار یکی از اولویتهای بودجه سال ۱۴۰۲ است، اما اتمام پروژههای فرهنگی و فرهنگ سازی، اولین اولویت بودجه سال آتی است. قطعاً در بودجه سال ۱۴۰۲ به حوزه فرهنگی عمیق نگاه میشود و بعد از آن پروژههای عمرانی نیمه تمام شهرداری مورد توجه قرار میگیرد. حتماً باید در ردیف بودجه سال آینده، برخی حرکتهای روبنایی و بصری مورد توجه قرار گیرد. همچنین جذب سرمایه گذار و سرمایهگذاری در برخی پروژههای اقتصادی از دیگر اولویتهای بودجه است.
در خصوص تسویه بدهی شهرداری به بانک شهر توضیح بفرمایید؟
البته تسویه بدهی بانک شهر، اقدامی بزرگ و ستودنی در راستای توسعه شهر است که بابت آن از شهردار محترم تشکر میکنیم. همچنین تقاضا داریم با توجه به تورم افزاینده، شهرداری با درآمدها و تهاترات قانونی و نگاه اقتصادی جایگزین ستاره پونک را انجام دهد.
باتوجه به اینکه مصوبههای شورای اسلامی شهر قزوین، لازمالاجرا است، بفرمایید چند درصد از مصوبههای شورا به منصه اجرا رسیده است؟
بر اساس قوانین قانون شهرداریها، حدود حوزه هر شهرداری به وسیله شهرداری با تصویب انجمن شهر تعیین میشود و اقدامات شهرداری پس از موافقت شورای شهر قابل اجرا است.
شهرداری موظف است، تمامی فعالیتهایش را منطبق با خاصه اعضای شورا کند؛ اما اینکه دقیق بگوییم، چند درصد از مصوبههای شورا به اجرا رسیده، حرفی بیهوده است چرا که بسیاری از مصوبههای شورا مانند انتقال میدان تره بار قزوین، راهی پر پیچ و خم و همچنین مدت زمانی چند ساله نیاز دارد. به جد پیگیر اجرای مصوبات شورا هستیم و چنانچه کارشکنیهایی در این خصوص صورت گیرد، حتماً پیگیری میشود و شهردار باید پاسخگو باشد.
اقدام دیگری که توسط لازمالاجرا بودن مصوبات شورای اسلامی شهر صورت گرفته درج مدت زمان در پای هر مصوبه است، بنابراین شهرداری موظف شده تا در خصوص مراحل اجرای مصوبات به شورا گزارش دهد.
به عنوان سؤال آخر بفرمایید که چه انتظاری از مدیریت شهری دارید؟
مدیریت شهری باید بتواند حقوق شهروندی را تبیین کرده و احساس تعلق شهروندی را در بین شهروندانش افزایش دهد و در این صورت است که بسیاری از مشکلات فرهنگی شهر حل و فصل شده و بسیاری از هزینههای جاری شهرداری کاهش مییابد. به عنوان مثال بحث رفع ترافیک که امروز معضل بسیاری از خیابانهای شهر شده است، علاوه بر ارائه خدمات و هوشمندسازی، نیاز به فرهنگ سازی دارد. آینده محوری و مردم داری ۲ هدف شورای ششم است که در شعارهای انتخاباتی اعضا مطرح بوده و امروز نوبت آن رسیده است که به آن جامه عمل بپوشانیم.
دیدگاهتان را بنویسید