نگاهی به عملکرد و برنامه‌های شهرداری منطقه سه قزوین

مدیر منطقه سه شهرداری قزوین در گفت و با پیام شهر، اظهار کرد: تمامی خدماتی که ازسوی شهرداری منطقه سه صورت می‌گیرد؛ در راستای حفظ حقوق شهروندی و رضایت مندی ارباب رجوع است. علی پور یوسف با بیان اینکه، در این سازمان بر مواردی چون صدور پروانه ساختمانی، بازگشایی معابر، تملک املاک و احداث و […]

اشتراک گذاری
09 اردیبهشت 1402
104 بازدید
کد مطلب : 1287

مدیر منطقه سه شهرداری قزوین در گفت و با پیام شهر، اظهار کرد: تمامی خدماتی که ازسوی شهرداری منطقه سه صورت می‌گیرد؛ در راستای حفظ حقوق شهروندی و رضایت مندی ارباب رجوع است.

علی پور یوسف با بیان اینکه، در این سازمان بر مواردی چون صدور پروانه ساختمانی، بازگشایی معابر، تملک املاک و احداث و اجرای پروژه های عمرانی نظارت مستقیم وجود دارد، افزود: هر یک از عملکردهای زیرمجموعه این سازمان با نگاه خاص و ویژه‌ای انجام می شود. به عنوان مثال؛ در حوزه شهرسازی نگاه سازمان بر این است که توزیع خدمات شهری عادلانه به شهروندان در نظر گرفته شود و زمان رسیدگی به درخواست آنان به کمترین زمان ممکن برسد.

پور یوسف ادامه داد: در بحث خدمات دهی اداری به شهروندان، شاخص ترین خدمات ما در بحث املاک است و املاک نیز به خودی خود دارای دو زیر املاک تملکی و فروش املاک است.

این مسوول عنوان کرد: روند پرونده‌هایی که در حوزه املاک صورت می‌گیرد، کمی طولانی است و لازم است که در این حوزه تمرکز بیشتری داشته باشیم.

وی با مطلوب خواندن عملکرد شهرداری منطقه سه در حوزه املاک، بیان کرد: در سال گذشته اقدامات قابل توجهی در حوزه تهاترات ملکی صورت گرفته است.

پور یوسف با اشاره به روند مطلوب پروژه های عمرانی این منطقه گفت: خوشبختانه شهردار قزوین با نگاه مثبتی که به پروژه‌های عمرانی دارد و همچنین نوع تعامل با سایر سازمان‌ها از جمله اداره کل مسکن و شهرسازی توانسته بسیاری از پروژه‌های عمرانی شهر را جلو ببرد که اگر بخواهم برای آن مثال بزنم، می توانم از پل یادگار امام، خیابان نگارستان و بهارستان در ناحیه مهدیه و بلوار ایران یاد کنم.

وی ادامه داد: فعالیت عمرانی در حوزه دسترسی و شبکه معابر بسیار وابسته به بحث تملکات است و هرچه بتوانیم میزان اعتبار تملکات را افزایش دهیم و زمان رسیدگی به تملکات را کاهش دهیم، قطعا در سامان دهی پروژه‌های عمرانی عملکرد بهتری خواهیم داشت.

سرپرست منطقه سه شهرداری قزوین اظهار کرد: سطح فضای سبز در شهرداری منطقه سه، طی سالیان اخیر از پیشرفت قابل توجهی برخوردار بوده که این موضوع نیز مرهون زحمات کارمندان این سازمان است.

وی با بیان اینکه نواحی کوثر و مینودر جزو مناطقی هستند که بیشترین سطح فضای سبز را به خود اختصاص داده اند، افزود: با توجه به اینکه قزوین دارای اقلیم گرم و خشک بوده و نیاز است که به ازای هر شهروند ۱۵ تا ۲۰ متر مربع فضای سبز در محدوده شهری نظر گرفته شود، نواحی چهارگانه شهرداری در حال حاضر در آمار میانگین ۵۰ هزار نفری هستند و نسبت به این جمعیت اگر حاشیه‌های فضای سبز بلوارها در نظر گرفته شود، می‌توان گفت که به استاندارد سطح فضای سبز کشوری نزدیک هستیم.

این مسوول عنوان کرد: البته در خصوص فضای سبز به استاندارد ها توجه خاصی نمی‌کنیم و  بر اساس برنامه ریزی طرح تفصیلی وظایف خود را انجام می دهیم.

وی در ادامه به افتتاح پارک ۲۰۰۰ متری امیرکبیر در محله پونک اشاره کرد و افزود: از جمله برنامه‌های شهرداری منطقه سه در سال جاری افتتاح این بوستان است؛ در حال حاضر این پروژه دارای پیشرفت فیزیکی ۷۵ درصدی است که امکانات و طراحی توپوگرافی قابل توجه و نویی دارد و بالغ بر ۱۰ میلیارد تومان اعتبار برای این پروژه هزینه شده است.

وی اذعان کرد: آغاز عملیات عمرانی و اجرایی فاز یک پارک آفرینش از دیگر برنامه های شهرداری منطقه سه در سال جاری است و اعتبار قابل توجهی برای این بوستان نیز در بودجه جدید در نظر گرفته شده که در صورت تخصیص و ابلاغ عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد.

پور یوسف گفت: دیواره سازی رودخانه خیابان نوروزیان تا پل شهید رجایی، از مقدمات احداث پارک آفرینش در این محله است و مصوبه ماده ۵ این پروژه ابلاغ شده که در حال حاضر در بروکراسی اداری قرار دارد و پیش بینی می شود تا دو سال آینده شاهد افتتاح این بوستان باشیم.

مدیر منطقه سه شهرداری قزوین عنوان کرد: در بحث حاشیه سازی فضای سبز نیز چند پروژه در دست اقدام است. به عنوان مثال؛ حاشیه سازی فضای سبز بلوار سیدالشهداء در منطقه مینودر در برنامه کاری سال ۱۴۰۲ است.

وی ادامه داد: همچنین مناسب سازی، پیاده سازی و فضای حاشیه سبز بلوار امیرکبیر و روشنایی و مبلمان سازی از میدان امیرکبیر تا چهارراه نخبگان و همچنین از چهارراه نخبگان تا بلوار شهید چگینی در دستور کار قرار گرفته است.

این مسوول بیان کرد: پیشبرد پروژه‌های عمرانی و فرهنگی منطقه سه نیز از دیگر برنامه‌های سازمان است که در همین راستا در یک سال گذشته، فاز یک پروژه فرهنگ‌سرای مینودر تا مرحله سفت‌کاری به اتمام رسید و تکمیل فاز دوم آن که مربوط به نازک کاری و تاسیسات است، در سال ۱۴۰۲ خواهد بود.

وی بیان کرد: این پروژه که فاز یک آن به صورت ۱۰۰ درصد تکمیل شده، به صورت کلی دارای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی است؛ وسعت آن دارای ۶ هزار متر فرهنگ سرا است و با اعتباری بالغ بر ۱۲ میلیارد تومان فاز یک خود را به پایان رسانده است.

پور یوسف عنوان کرد: در صورت تکمیل فرهنگسرای مینودر، می‌توان اذعان داشت که این فرهنگسرا بزرگ‌ترین و مجهزترین فرهنگسرای شهر قزوین خواهد شد و در افزایش سطح کاربری فرهنگی شهر قزوین سهم قابل توجهی خواهد داشت.

وی ادامه داد: همچنین در دفع آب‌های سطحی و ساماندهی معابر دو پروژه شاخص در این منطقه داریم که یکی از آنها سرپوشیده کردن کانال آب شهرک مهدیه است و در همین راستا ایمن سازی رودخانه اسماعیل آباد نیز در دستور کار قرار گرفته است.

پور یوسف بیان کرد: جداسازی و ایمن سازی از میدان پل یادگار امام (ره) تا عظیمیه یا همان اسماعیل آباد در دستور کار قرار گرفته که ۱.۸ کیلومتر آن داخل و ۱.۶ کیلومتر آن خارجی است.

وی اظهار کرد: ناحیه عظیمیه که اراضی بالادست اتوبان را تشکیل می دهد، دارای ۵۰۰ هکتار محدوده است که در سال‌های مختلف در سه فاز، عملیات خدمات دهی و آماده سازی آن آغاز شده است که فاز یک آن دارای ۷۰ درصد، فاز ۲ آن بالغ بر ۳۰ درصد و‌ فاز سوم آن ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی همچنین بازگشایی ۲ محور فرعی بهارستان و نگارستان را در صورت تأیید اداره‌کل مسکن و شهرسازی، از دیگر برنامه های سازمان در سال ۱۴۰۲ عنوان کرد.

مدیر منطقه سه شهرداری قزوین، مرمت و نگهداری معابر را از دیگر دغدغه های شهرداری دانست و تصریح کرد: اعتباری که برای مرمت و نگهداری سطح معابر در بودجه سال جدید پیشنهاد داده شده، ۲۵ میلیارد تومان است که در صورت تخصیص آن می‌توان سطح خدمات دهی به معابر را افزایش دهیم.

وی با اشاره به میزان صدور پروانه های ساختمانی بیان کرد: در سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۳۰۰ پروانه ساختمانی توسط شهرداری منطقه سه صادر شده که این میزان در مدت مشابه سال گذشته خود روندی افزایشی بوده اما نسبت به، برنامه پنج‌ساله شهرداری با روند کاهشی همراه بوده است.‌

پور یوسف همچنین از تشکیل افزون بر هزار و ۲۰۰ پرونده ساخت و ساز غیر مجاز در منطقه سه شهرداری در یک سال گذشته خبر داد و گفت: تخلفات ما در حوزه ساخت و سازهای غیرمجاز به دو دسته تقسیم می شود؛ تخلفاتی که در محدوده شهری صورت می‌گیرد که عموماً مربوط به افزایش سطح است و تخلفاتی که در خارج از محدوده شهری صورت می گیرد که مربوط به ساخت و سازهای غیر مجاز در اراضی است.

این مسوول اذعان داشت: به جرأت می‌توان گفت در شهر قزوین و به تبع منطقه ۳ هیچگونه تخلفات افزایش طبقه وجود ندارد و عمده تخلفات محدوده شهری مربوط به پیش‌روی سطح بنا است.

وی بیان کرد: در محدوده اراضی نیز ساخت و ساز غیر مجاز و بدون پروانه و زیرتانکری دیده می‌شود که اجراییات در تلاش است تا بدون هیچ مماشات با متخلفین برخورد نماید.

وی در ادامه با اشاره به ازدیاد وانت بارها و معضل سد معبر، با بیان اینکه ساماندهی دستفروشان با مشکلات پایه‌ای دست و پنجه نرم می‌کند، گفت: در بحث ساماندهی دستفروشان، در سال گذشته شهرداری منطقه سه، ۲ بار اقدام به جمع‌آوری متخلفان کرده است‌ که باتوجه به وضعیت اقتصادی، برخوردها جوابگو نیست و باید بر روی تمرکزگرایی و ساماندهی آنان کار شود.

وی افزود: از طرفی ساماندهی دستفروشان نیازمند کمک شهروندان است به طوری که باید این فرهنگ در شهروندان نهادینه شود که از دستفروشان خرید نکنند‌ و در همین راستا باید نیاز مردم بر اساس وجه اقتصادی سنجیده شود.

این مسوول خاطرنشان کرد: شهرک کوثر بیشترین بازارچه را دارد اما این نواحی بیشترین دستفروشان را در خود جای داده است؛ متاسفانه قیمت و نوع کیفیت در بازارچه های این نواحی کنترل شده نیست و اقبال مردم به خرید از دستفروشان سبب شده تا شاهد تخلفات در این زمینه باشیم.

پور یوسف بیان کرد: اگر بحث جمع آوری و ساماندهی دستفروشان به میان می‌آید، باید نیازهای مردم دیده و زیرساخت‌ها برای اقدامات مقابله‌ای مهیا باشد.

وی ادامه داد: شهردار قزوین در ساماندهی مشاغل آزاد و دستفروشان معتقد است که باید بازارچه هایی تحت نظارت شهرداری احداث شود که در آن علاوه بر کنترل قیمت، کیفیت و نیازهای مردم مورد بررسی قرار گیرد.

وی در پایان بیان کرد: در سال های پیشین مقرر شده بود که شهرداری در هر نواحی یک زمین بایر به دستفروشان اختصاص دهد تا آنان در داخل محدوده از پیش تعیین شده فروش اقتصادی داشته باشند، اما همانطور که پیشتر گفتم، اقبال و استقبال شهروندان سبب شده تا وانت بارها و دستفروشان رغبتی به تجمیع در محدوده مشخص شده نداشته باشند و مشکلات حاصله از دست فروشی آنان همچنان به قوت خود باقی بماند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *