مروری بر سخنان اعضای شورای شهر قزوین در آبان ماه

اللهیاری، رییس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر قزوین: تکمیل پروژه‌های نیمه تمام عمرانی فرهنگی شهر در اولویت شهرداری باشد رییس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر قزوین گفت: مجموعه مدیریت شهری قزوین باید اهتمام جدی در اجرای سیاست‌های فرهنگی شورای ششم داشته باشد. قاسم اللهیاری با تاکید بر این که یکی از تعهدات […]

اشتراک گذاری
28 آبان 1401
110 بازدید
نویسنده : زبیده چگینی
کد مطلب : 860

اللهیاری، رییس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر قزوین:

تکمیل پروژه‌های نیمه تمام عمرانی فرهنگی شهر در اولویت شهرداری باشد

رییس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر قزوین گفت: مجموعه مدیریت شهری قزوین باید اهتمام جدی در اجرای سیاست‌های فرهنگی شورای ششم داشته باشد.

قاسم اللهیاری با تاکید بر این که یکی از تعهدات شهرداری در بودجه ۱۴۰۱ این نهاد تخصیص ۱۰۰ درصدی بودجه سازمان فرهنگی و ورزشی بوده است، اظهار داشت: رویکرد اصلی شورای ششم شهر قزوین فرهنگی است، اما شاهد عدم تحقق بودجه‌های حوزه فرهنگی و هنری در شهرداری هستیم و باید شهرداری قزوین در این حوزه اهتمام جدی داشته باشد.

وی با اعلام اینکه انتظارات شورای اسلامی شهر و مردم از شهرداری در حوزه فرهنگی برآورده نشده و فاصله زیادی با تحقق اهداف فرهنگی تعریف ‌شده داریم، افزود: با توجه به اینکه در ماه هشتم سال قرار داریم، باید حداقل ۵۰ تا ۶۰ درصد از بودجه سازمان فرهنگی و ورزشی محقق می‌شد، اما میزان تحقق بودجه این سازمان خیلی‌کمتر از این عدد است.

اللهیاری با تأکید بر لزوم حفظ احترام متقابل بین شورا و شهرداری قزوین، خاطرنشان کرد: شورای شهر همراه با مدیریت شهری قزوین یک میلیارد تومان  برای اجرای برنامه‌های اربعین مساعدت نمود که این میزان مساعدت مالی ما در اربعین امسال نسبت به اربعین سال قبل ۵ برابر بود و بازخورد خوبی هم در سطح شهر داشت.

وی با تاکید بر این مطلب که ارتباطات و تعاملات بین شهرداری و شورای شهر باید دوطرفه باشد ادامه داد: به همین ترتیب از شهرداری قزوین هم انتظار داریم که به سیاست‌هایی که شورا تعیین می‌کند، احترام بگذارد و در جهت تحقق این سیاست‌ها به ویژه در حوزه فرهنگ تلاش کند.

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر قزوین همچنین خواستار اجرایی شدن مصوبات کمیسیون فرهنگی توسط شهرداری قزوین شد و گفت: مصوبات کمیسیون فرهنگی باید قابل اجرا باشد و تعهدات و مساعدت‌های مالی که در این کمیسیون به تصویب می رسد باید اجرایی شود.

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهرقزوین در بخش دیگری از سخنانش خواستار توجه مدیریت شهری به برگزاری و اجرای برنامه های فاخر و اثر‌گذار در حوزه فرهنگی شد و گفت: مدیریت شهری باید به دنبال اجرای برنامه های  فاخر و تاثیر گذار باشد تا همه ارگان ها پای کار بیایند و یادگاری از این دوره شورا باقی بماند.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اعلام خبر موافقت اعضای کمیسیون فرهنگی با تخصیص مساعدت عمرانی ۵۰ میلیارد ریالی به مساجد شهر اذعان داشت: بر این اساس مبلغ ۲۵۰میلیون تومان برای احداث مسجد در  محله هایی که فاقد مسجد هستند و تا سقف ۶۰ میلیون تومان برای مساجدی که مشکل عمرانی دارند، اختصاص می یابد.

اللهیاری همچنین در این جلسه گفت: به منظور شناسایی سریع مشکلات درمحلات قزوین و رسیدگی به مشکلات مساجد، پیشنهاد می شود که میز خدمت به صورت هفتگی در مساجد مستقر شود.

چگینی، رییس کمیسیون مالی شورای اسلامی شهر قزوین:

وضعیت سبزه میدان شایسته شهر و شأن شهروندان قزوینی نیست

رییس کمیسیون مالی برنامه ریزی و سرمایه گذاری شورای اسلامی شهرقزوین در جلسه این شورا در تذکری به شهرداری قزوین، خواستار تسریع در روند ساماندهی و رسیدگی به میدان آزادی قزوین شد و گفت: شهرداری قزوین هر چه سریع‌تر نسبت به کاشت چمن، گل کاری و نصب آب نما در میدان آزادی (سبزه میدان) قزوین اقدام نماید.

ولی چگینی افزود: میدان آزادی قزوین قلب شهر است و در مرکز توجه گردشگران و مسافران قرار دارد و وضعیتی که هم اکنون دارد، به هیچ عنوان زیبنده آن نیست.

چگینی با بیان اینکه میدان آزادی قزوین در مسیر دولتخانه صفوی و مسیر مکان های تاریخی قزوین قرار دارد، خاطرنشان کرد: شهرداری قزوین باید هر چه سریع‌تر نسبت به بهسازی فضای این بخش از شهر که در مجاورت بناهای تاریخی قرار دارد و محل اجتماع و گردهمایی شهروندان به شمار می رود، اقدام کند.

وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان این که به منظور افزایش تمایل به مشارکت شهروندان و بخش خصوصی در مزایده های فروش زمین توسط شهرداری قزوین، باید در قیمت فروش زمین در مزایده ها تجدید نظر شود، اظهار داشت: قیمت‌های ارائه شده در مزایده فروش زمین در شهرداری قزوین بعضا بالاتر از قیمت روز و واقعی زمین است که همین امر باعث کاهش آمار فروش زمین در سال جاری بوده است.

چگینی گفت: قیمت‌های پیشنهادی شهرداری در مزایده ها، خود موجب افزایش قیمت زمین و مسکن در شهر می‌شود چون در برخی موارد قیمت‌های شهرداری بالاتر از قیمت بازار است.

وی افزود: به منطور ترغیب مردم در مزایده های فروش زمین باید ۱۰ تا ۱۵ درصد زیر قیمت بازار کارشناسی صورت گیرد تا بتوانیم شاهد تحقق منطقی بودجه شهرداری قزوین در سال جاری باشیم.

چگینی در این خصوص خواستار تصمیم جامع و منطقی از سوی اعضای شورا و مدیریت شهری قزوین شد.

رئیس کمیسیون مالی برنامه ریزی و سرمایه گذاری شورای اسلامی شهر قزوین در بخش دیگری از جلسه که به بررسی لایحه خرید ۳۱ درصد از سهام شرکت عمران و مسکن سازان استان قزوین اختصاص داشت، گفت: برنامه شهرداری باید برای استفاده از ظرفیت‌های این شرکت در آینده مشخص و ارائه شود.

وی همچنین در فرازی دیگر با بیان اینکه مشکلات شهروندان در حوزه اوقاف باید پیگیری و رفع شود اظهار داشت: به دلیل اوقافی بودن زمین های برخی مناطق شهری قزوین، شهروندان مشکلات زیادی دارند که ضرورت دارد در این حوزه مشکلات حل و فصل شود.

وی ادامه داد: اوقاف، نهاد دینی ممتازی به شمار می‌رود و موقوفات در برآوردن نیازهای جامعه اثربخشی بالایی دارند.

این عضو شورای شهر قزوین با اشاره به اینکه ۲۰ درصد اراضی استان وقفی است، گفت: در برخی نقاط شهر قزوین مانند ناصرآباد مردم با مشکلاتی در حوزه وقف روبه رو هستند که ضرورت دارد تا مشکلا ت آنها با همکاری اداره اوقاف برطرف شود.

چگینی همچنین از عملکرد اداره اوقاف و امور خیریه استان قزوین در طرح تبدیل به احسن نمودن موقوفات در راستای حل مشکلات شهروندان تقدیر کرد.

فرمانی، رئیس شورای اسلامی شهر قزوین:
خبرهای خوشی از بافت فرسوده و تاریخی قزوین در راه است
رئیس شورای اسلامی شهر قزوین گفت: با پیگیری های صورت گرفته، خبرهای خوشی از بافت فرسوده و تاریخی در راه است که اثرات بسیار خوبی در شهر خواهد داشت.
علی فرمانی افزود: اتحاد میان مدیران استانی و شهری، زمینه ساز پیشرفت و آبادانی شهر است که امیدوارم با وفاق و همدلی، شاهد اتفاقات خوشایندی در بافت فرسوده و تاریخی شهر باشیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان این مطلب که به منظور ایجاد فضای رقابتی، انتخاب حسابرس رسمی شهرداری باید از طریق فراخوان عمومی مناقصه صورت گیرد، اظهار داشت: با توجه به اهتمام اعضای شورا مبنی بر شفافیت در امور توجه به این موضوع باید به صورت جدی توسط شهرداری مد نظر قرار گیرد.
وی افزود: در این راستا تمامی موسسات حسابرسی که واجد شرایط هستند و تاییدیه مراجع ذیربط را دارا هستند، می توانند در این فراخوان شرکت نمایند؛ البته جزییات این فراخوان باید در کمیسیون مالی شورا بررسی شود.
فرمانی در بخش دیگری از سخنانش خواستار اخذ مجوز از شورا برای واگذاری املاک شهرداری قزوین به ویژه در سعدالسلطنه قزوین شد و گفت: در راستای اجرای وظایف نظارتی شورا، ضرورت دارد تا هرگونه واگذاری املاک و مستغلات و غرف تحت اداره شهرداری قزوین که خارج از مزایده هستند با اخذ مجوز از شورا صورت گیرد.
وی ادامه داد: در مکان های تاریخی و فرهنگی مانند سرای سعدالسلطنه باید واگذاری ها براساس ویژگی های تاریخی و فرهنگی مکان باشد، لذا دراین راستا می توان به افرادی که هنر ویژه و خاص قزوین را معرفی می کنند، حتی به صورت رایگان نیز غرفه واگذار نماییم و لازم است تا آیین نامه این موضوع توسط شورا تدوین و به شهرداری قزوین ابلاغ شود.
فرمانی در بخش دیگری از سخنانش خواستار تسریع در روند رسیدگی به پرونده های کمیسیون ماده صد شد و گفت: باید موانع و چالش‌های تاخیر در روند رسیدگی به پرونده ها مشخص شود، لذا از شهرداری قزوین می خواهیم تا گزارش کار تعداد جلسات تشکیل شده و جلسات لغو شده کمیسیون‌های ماده صد را برای پیگیری به شورا ارائه نمایند.
رییس شورای اسلامی شهر قزوین همچنین در بخش دیگری از سخنانش با اشاره بر ضرورت بررسی جوانب ادامه همکاری با بانک شهر و بیان اینکه وضعیت ادامه همکاری مالی مدیریت شهری با بانک شهر توسط شورای اسلامی شهر قزوین بررسی می شود، یادآور شد: با توجه به برخی سیاست های نادرست از سوی مجموعه بانک شهر در تعامل با شهرداری قزوین، ضرورت دارد تا وضعیت ادامه همکاری مالی با این بانک تعیین تکلیف شود.
وی با اعلام اینکه اکثر حساب‌های شهرداری قزوین در بانک شهر است، به طرح این پرسش پرداخت که داشتن حساب چه اولویت و مزیت‌هایی برای مدیریت شهری دارد که ما ملزم هستیم حتما در این بانک حساب اصلی داشته باشیم، در حالی که تسهیلات اعطایی هم سود بالایی دارد؟
فرمانی تصریح کرد: کمیسیون مالی، برنامه ریزی و سرمایه گذاری شورا باید در جلسه ای ویژه با حضور کارشناسان، وضعیت ادامه همکاری و موانع و چالش‌های موجود در این مسیر را بررسی نماید.
رئیس شورای اسلامی شهر قزوین گفت: شکستن انحصار و ایجاد تغییر و تحول در هر حوزه، نیازمند هزینه است و حل این موضوع می تواند منشأ خیر و اثر شود.
وی همچنین در ادامه اظهارات خود، لایحه مناقصه امور خدماتی ایستگاه‌های پسماند را مورد بحث قرار داد و خواستار خرید تجهیزات و ماشین آلات به صورت امانی یک ایستگاه شد و گفت: توانمندی مدیریت شهری در اداره امور خدماتی در ایستگاه‌های پسماند، باعث خواهد شد تا در نرخ‌گذاری پیمانکاران موثر واقع شود، لذا پیشنهاد می شود ماشین آلات و تجهیزات حداقل یک ایستگاه پسماند خریداری شود.
فرمانی در خاتمه بر لزوم برنامه ریزی و هدف‌گذاری متعالی در راستای خدمت رسانی صادقانه به شهروندان تاکید و اظهار امیدواری کرد؛ با نظم و برنامه ریزی درامور، قدم های مثبتی را برای شهروندانی که ما را به عنوان نمایندگان خود انتخاب کرده اند برداریم، چرا که نمی توانیم دم از آینده ای روشن بزنیم، ولی برای آینده شهر برنامه ریزی نکنیم و برنامه ای نداشته باشیم.

حق شناس، نائب رییس شورای اسلامی شهرقزوین تاکید کرد؛

لزوم تدوین برنامه جامع فرهنگی توسط مدیریت شهری

نائب رییس شورای اسلامی شهرقزوین در جلسه این شورا بر تدوین برنامه جامع فرهنگی و سیاست های کلان فرهنگی مدیریت شهری تاکید کرد و گفت: به منظور دست یابی به اهداف مدنظر در حوزه فرهنگی ضرورت دارد برنامه جامع فرهنگی و سیاست های کلان فرهنگی مدیریت شهری در شورای ششم بازبینی و تدوین شود.

محسن حق شناس در این خصوص اظهارکرد: شهردار قزوین در حوزه های مختلف فرهنگی همانند دفاع مقدس، مسجدسازی، امور خیریه و مدیریت جلسات فرهنگی و… یک نماد است و شخصیت ویژه و ممتازی دارد و با این ویژگی ها انتظارات شورای ششم که رویکردش فرهنگی است از ایشان متفاوت است.

وی افزود: باید اقدامات فرهنگی شهرداری در سال اول این دوره از شورا کاملا نمایان می شد اما متاسفانه دراین حوزه اقدام ویژه و خاص فرهنگی ندیدیم یا اینکه به دلیل ضعف برون داد فرهنگی، خیلی با خواست شورای ششم متفاوت بود.

حق شناس گفت: هماهنگی و تعادل فرهنگی در حوزه شهرداری وجود ندارد و از این نظر عملکرد حوزه مدیریت شهری به شدت نامتوازن است و به درستی این تعادل با توجه به اهداف و بایسته های فرهنگی در سازمان های شهرداری دیده نمی شود.

وی تاکید کرد: به اعتقاد من، شورای ششم قبل از هر اقدامی نیاز به باز تعریف، تنظیم و تصویب برنامه جامع فرهنگی و سیاست کلی فرهنگی دارد، چرا که ماموریت های خُرد فرهنگی شامل جُنگ ها، جشن ها، مسابقات فرهنگی و… را هر فردی که در رأس سازمان فرهنگی و ورزشی قرار گرفته باشد، براساس منابع در اختیار، انجام خواهد داد.

وی تصریح کرد: بر این اساس سیاست گذاری کلان فرهنگی باید در شورا صورت گیرد و با محوریت برنامه اقدامات صورت گیرد؛ باید مدیریت شهری تمام دغدغه مندان حوزه فرهنگی و فعالان موثر و بی ادعای این حوزه را از خود بداند و آنان نیز شهرداری را همراه خود ببینند و جریان سازی فرهنگی در حلقه های میانی به ثمر بنشیند .

نائب رییس شورای اسلامی شهر قزوین در بخش دیگری از سخنانش لایحه مساعدت عمرانی شهرداری قزوین به مساجد شهر قزوین را مورد بحث قرار داد و با بیان اینکه مساجد بالاترین پایگاه فرهنگی هستند، گفت: یکی از اقدامات خوبی که از دوره شورای چهارم تاکنون انجام شده، بودجه عمرانی کمک به مساجد است که ضرورت دارد تا با بررسی درخواست های مساجد، نسبت به اعطای اعتبار اقدام شود.

حق شناس با تاکید بر اینکه مساجد را باید مردم بسازند، تاکید کرد: شهرداری نباید در این موضوع از مردم جلوتر حرکت نماید، لذا در محلاتی که مسجد ندارد می توانیم تا سقف ۲۵۰ میلیون تومان برای احداث مسجد مساعدت نماییم .

وی در بخش دیگری از سخنانش به بررسی جزییات لایحه مناقصه امور خدماتی ایستگاه های پسماند شهرداری قزوین پرداخت و گفت: قیمت پایه ارایه شده در لایحه شهرداری قزوین با قیمت پایه واقعی فاصله زیادی دارد و دراین موضوع به پیمانکار فرصت جولان داده می شود و این امر مدیریت شهری را گرفتار می نماید.

وی همچنین بیان اینکه شهرداری قزوین باید در لایحه مناقصه امور خدماتی ایستگاه های پسماند ارقام واقعی را ارایه نماید، افزود: باید ارقام و اعداد ارایه شده در لایحه واقعی شود، چرا که به اعتقاد من، رقم ۷۱ میلیارد تومان در لایحه در واقعیت به رقم بالای ۱۰۰ میلیارد تومان خواهد رسید.

حق شناس تاکید کرد: با عنایت به تاکید مدیریت شهری بر حجمی بودن برآورد باید طوری ارقام واقعی شوند که قیمت پایه و قیمت برندگان مناقصه، اختلاف بیش از ۳۰ درصد نداشته باشند در غیر این صورت اولین فردی که زیان خواهد دید، پاکبانان عزیز خواهند بود.

نائب رییس شورای اسلامی شهر قزوین، در بخش دیگری از سخنانش در تذکری خواستار تغییر رویه در تعاملات مالی با بانک شهر شد و گفت: متاسفانه برخی رفتارها از بانک شهر قابل پذیرش نیست.

وی تصریح کرد: بالاترین سهام بانک شهر در استان برای شهرداری قزوین است و بیشتری سودآوری را از طریق شهرداری دارد اما متاسفانه به شدت این بانک به شهرداری کم لطفی می کند.

حق شناس خاطر نشان کرد: این انتظار وجود داشت که در این شرایط، رقم خوبی از لحاظ تسهیلات برای اجرای پروژه های شهرداری به مدیریت شهری قزوین اختصاص می یافت که چنین نشد و به همین دلیل باید موضوع ادامه همکاری های مالی با بانک شهر در کمیسیون مالی شورا به طور جدی پیگیری شود.

صلح جو، رییس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر قزوین:

عملیاتی شدن پروژه های کلان شهری در گرو تدبیر استاندار قزوین است

رییس کمیسیون خدمات شهری و شورایاری شورای اسلامی شهر قزوین گفت: عملیاتی شدن پروژه های کلان نیمه تمام عمرانی در شهر قزوین نیازمند تدبیر و مدیریت کلان و برخی مدیران استانی است.

حسین صلح جو اظهارکرد: ما منتخب مردم هستیم و حکم انتصاب ما را مردم با رأی های خود به ما داه اند، لذا اگر در بیان مطالب تساهل وتسامح و تعارف کنیم قطعا درآتش دوزخ الهی خواهیم سوخت.

وی افزود: اعضای شورا باید درمصوبات و پیگیری مشکلات شهروندان صرفه وصلاح شهر و شهروندان را رعایت نمایند و از اعمال نظرات شخصی پرهیز کنند.

این عضو شورای اسلامی شهر قزوین با بیان اینکه برخی از وعده های اعضای شورا پیرامون تحقق پروژه ها عملیاتی نشده است، تاکید کرد: در راستای عملیاتی شدن برخی از وعده های شورای ششم موانعی وجود دارد که نیازمند همت و توجه مدیریت ارشد استان است.

صلح جو با بیان اینکه مردم ولی نعمت ما هستند، اظهار امیدواری کرد؛ بامدیریت و تدبیر خوب استاندار محترم قزوین، بسیاری از موانع و مشکلات در اجرای پروژه های کلان شهری حل شود.

رئیس کمیسیون خدمات شهری و شورایاری شورای اسلامی شهر قزوین همچنین خواستار حل مشکلات و موانع پروژه های اتصال پل امام رضا(ع) بازگشایی طرح خیابان شهیدانصاری و میدان آزادی شد و گفت: عملیاتی شدن این پروژه  تاثیر زیادی در کاهش ترافیک، کاهش آلودگی هوا و مصرف بنزین و رفاه حال شهروندان خواهد داشت.

او بخش دیگری از سخنان خود را به  بیان اهمیت ارائه خدمات مطلوب به شهر‌وندان توسط شهرداری اختصاص داد و با بیان این مطلب که  مدیریت شهری قزوین نسبت به شناسایی و احیای سالن‌ها و زمین های ورزشی رها شده در شهر اقدام نماید، اظهارکرد: در شهر قزوین زمین های چمن مصنوعی و سالن‌های ورزشی تحت اداره شهرداری قزوین وجود دارد که متاسفانه مستهلک و رهاشده اند، لذا احیای این گونه فضاهای ورزشی می تواند تاثیر زیادی در کاهش هزینه ها و همچنین نشاط و شادابی شهروندان داشته باشد.

صلح جو تاکید کرد: احیا و بهسازی فضاهای ورزشی رها شده و مستهلک در نقاط کم برخوردار شهر نقش بسیار زیادی در رضایت مندی شهروندان خواهد داشت و ضرورت دارد این مهم در دستور کار مدیریت شهری قزوین قرار گیرد.

تقوی، رئیس کمیسیون شهرسازی، املاک و حقوقی شورای شهر قزوین خواستار شد؛

یک طبقه به نرخ تراکم ساخت‌وساز در شهر قزوین افزوده شود

رئیس کمیسیون شهرسازی، املاک و حقوقی شورای شهر قزوین در جلسه این شورا گفت: اگر ما بتوانیم یک طبقه به کل تراکم ساخت‌وساز در شهر اضافه کنیم،‌ علاوه بر اینکه بر ارزان شدن ساختمان خیلی تأثیر خواهد داشت، باعث حفظ سرمایه‌های ملی هم می‌شود.

مهری‌السادات تقوی، با بیان این مطلب اظهار داشت: تفاوت بین اعضای شورا و خیلی از مدیران استان این است که ما منتخبین مردم هستیم و توقعی که از ما می‌رود، خیلی‌بیشتر از مدیرانی است که انتصابی هستند، بنابراین باید علاوه بر اینکه به بحث‌های مدیریت شهری توجه ویژه‌ای داشته باشیم،‌ به دفاع از حقوق مردم هم اهتمام بورزیم.

رئیس کمیسیون شهرسازی، املاک و حقوقی پارلمان محلی قزوین با اشاره به گرانی زمین و مسکن در شهر قزوین اضافه کرد: قزوین یکی از شهرهایی است که از نظر گرانی زمین رتبه‌های نخست در کشور را دارد و همین بحث گرانی زمین باعث شده که ساخت‌وساز در شهر توجیه اقتصادی نداشته باشد و باعث شود که سرمایه‌گذاران در حوزه ساخت‌وساز در شهر فعالیت لازم را نداشته باشند؛ معضلی که از طریق اعطای تسهیلات و امتیازات ویژه به سرمایه گذاران مرتفع خواهد شد و به رونق و شکوفایی صنعت ساخت و ساز در شهر خواهد انجامید.

تقوی با بیان اینکه مساحت شهر قزوین محدود است، ادامه داد: حدود ۶ هزار هکتار مساحت شهر قزوین است که ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار از آن بالای اتوبان قرار دارد که مشکل آب و کمبود زیرساخت‌های مختلف را دارد که خوشبختانه استاندار و معاون عمرانی استاندار دنبال حل این معضلات هستند.

وی با بیان اینکه ۳ هزار هکتار از مساحت شهر قزوین در پایین دست آزادراه شمال شهر قرار دارد، گفت: از این ۳ هزار هکتار زیر آزادراه است که ۵۲۲ هکتار آن بافت فرسوده است و در نهایت فقط در ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار باقی می‌ماند که بتوانیم در آن ساخت‌وساز کنیم و همین محدودیت باعث شده که ساخت‌وساز گران شود.

رئیس کمیسیون شهرسازی، املاک و حقوقی پارلمان محلی قزوین با اشاره به تجربه مشابه خیلی‌ از شهرهای کشور افزود: اگر ما بتوانیم یک طبقه به کل تراکم ساخت‌وساز در شهر اضافه کنیم،‌ علاوه بر اینکه بر ارزان شدن ساختمان خیلی تأثیر خواهد داشت، باعث حفظ سرمایه‌های ملی هم می‌شود.

تقوی ادامه داد: بعضی‌اوقات می‌بینیم بعد از چند سال که طرح تفضیلی شهر عوض می‌شود، کسانی که ساختمان ۳ طبقه ساخته‌اند، به دلیل افزایش تراکم از ۳ به ۵ طبقه می‌خواهند آن ساختمان نوساز را تخریب کنند و فقط به این دلیل که به نرخ تراکم شهر افزوده شده است، به همین خاطر، بسیاری از سرمایه نیروی انسانی و مصالح ساختمانی ما به دلیل تغییراتی که در کوتاه‌مدت اتفاق می‌افتد، از میان می‌رود.

رییس کمیسیون شهرسازی، املاک و حقوقی شورای اسلامی شهر قزوین بخش دیگری از سخنانش را به گلایه مندی و نارضایتی شهروندان از عملکرد کمیسیون ماده ۱۰۰ اختصاص داد و اظهار کرد: باید جلسات کمیسیون  ماده صد به صورت ثابت در هفته برگزار شود تا پرونده ها به سرعت مورد رسیدگی قرار گیرد.

وی افزود: متاسفانه عدم حضور برخی از اعضای این کمیسیون، تشکیل جلسات را به تعویق می اندازد که همین امر باعث ایجاد نارضایتی میان شهروندان شده است.

رییس کمیسیون شهرسازی، املاک و حقوقی شورای اسلامی شهر قزوین با بیان اینکه در ملاقات های مردمی اعضای شورای اسلامی شهرقزوین، شهروندان از تاخیر در رسیدگی به پرونده های خود در کمیسیون ماده صد گلایه دارند، خاطر نشان کرد: تسریع و تعیین تکلیف پرونده های معطل مانده در این کمیسیون باعث مشخص شدن وضعیت مالک ساختمان و تحقق درآمدهای شهرداری خواهد شد، بنابراین در یک تعامل دو سر سود هیچ‌گونه عذر و بهانه ای در برپایی جلسات پذیرفته نیست و همه افراد مسوول در این زمینه باید پاسخگوی نقش و جایگاه خود و مطالبات ارباب رجوع باشند.

اشدری، رییس کمیسیون بانوان شورای اسلامی شهرقزوین:

صددرصد بودجه فعالیت های فرهنگی شهرداری تخصیص یابد

رییس کمیسیون بانوان و امورخانواده شورای اسلامی شهر قزوین با تاکید بر اینکه بودجه فعالیت های فرهنگی در شهرداری قزوین نباید دستخوش تغییرات در اثر کاهش درآمدهای شهرداری شود، بر ضرورت افزایش روحیه نشاط و شادابی شهروندان بودجه های فرهنگی تخصیص صد درصدی تاکید کرد.

فاطمه اشدری اظهار کرد: در زمان تصویب بودجه سازمان فرهنگی شهرداری قزوین در سال گذشته اعضای شورا تاکید داشتند که بودجه فعالیت های فرهنگی باید تخصیص صد درصدی داشته باشد اما متاسفانه این امر محقق نشده است.

وی افزود: در حال حاضر از بودجه ۳۲ میلیارد تومانی سازمان فرهنگی و ورزشی شهرداری قزوین حدود ۲۸ درصد محقق شده است که نشان می دهد بودجه این سازمان دستخوش ناملایمات کاهش درآمدهای شهرداری قرار گرفته است.

اشدری همچنین در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه شهرداری باید به موضوع گردشگری توجه ویژه ای داشته باشد، خاطرنشان کرد: از سال های اخیر پروژه های بسیاری در حوزه زیر ساخت های گردشگری در شهرقزوین آغاز شده که به دلایلی ابتر مانده و نیمه کاره رها شده اند و ضرورت دارد تا درسازمان فرهنگی ورزشی مدیریت گردشگری را فعال نماییم تا مطالبات مردمی دراین حوزه پیگیری شود.

وی همچنین خواستار توجه شهرداری به اصلاح بودجه در خصوص پروژه های احداث باغستان خانواده در محل باغستان  و ایجاد پاتوق دخترانه در سرای سعدالسلطنه شد.

رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر قزوین در بخش دیگری از سخنانش گفت: از استاندار قزوین استدعا دارم که اجازه ندهد امور خیریه که کار خدایی، ارزشمند و مردمی است، سیاسی شود؛ البته این از وظایف ذاتی و قانونی خیریه هاست و مراقب باشید همانطور که سابقا از خیریه ها بهره برداری سیاسی می شد، اینچنین نشود.

عضو شورای اسلامی شهر قزوین با اشاره به جلسه اخیر استاندار قزوین با جمعی از خیرین و معتمدین شهر خطاب به استاندار گفت: معتمدین و خیرین از هر جنس، از هر موقعیت اجتماعی و سیاسی کنار هم چیده می شوند، ولی باید از وجودشان برای برداشتن باری از دوش مردم کمک گرفت.

وی افزود: طی نشستی که اخیرا با عنوان معتمدین و خیرین شهر با استاندار انجام شد، اغلب  معتمدین با رویکرد سیاسی حضور داشتند و معتمدین و خیرین شهر که همواره مال و جان و وقت خود را صرف امور خیر شهر و شهروندان می‌نمایند و همچنین از اعضای هیئت امنای خیرین استانی و از معتمدین بزرگ شهر و استان محسوب می شوند، خبری نبود و انعکاس خبر این نشست برای آنها سوال برانگیز بود! که ان شاءاله در نشست‌های بعدی از وجود این فرهیختگان و معتمدین خیر تقدیر و در جهت ترغیب و توسعه فعالیت و حمایت‌های این بزرگواران برای رفع مسائل مهم شهر و شهروندان دعوت به عمل آید.

وی با بیان اینکه ضرورت دارد با حمایت‌های استاندار محترم شرایطی فراهم شود که همه مدیران بتوانند در تعامل با همدیگر مدیریت شهری را همراهی کنند و گره از مشکلات مردم بردارند، اضافه کرد: امیدوارم با حمایت مدیریت ارشد استان پروژه امامزاده حسین(ع) به سمت‌وسویی برود که موجب آرامش شهر و شهروندان شو؛ همچنین به موضوع گردشگری در سازمان میراث فرهنگی توجه ویژه‌ای شود و شهرداری هم قصد دارد مدیریت گردشگری خود را در همراهی با سازمان یادشده به راه بیندازد.

اشدری ادامه داد: در حوزه باغستان یک تصمیم روی زمین ‌مانده داریم که خرید ۶ دانگ چاه زغال‌سنگ و ۲ دانگ  درزبان است. بنابراین باید بودجه مناسبی برای این کار با مشارکت استانداری و شهرداری انجام بگیرد تا در فصلی که با کمبود آب روبه‌رو هستیم، از این چاه‌ها بتوان بهره برداری کرد.

 رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورا همچنین از استاندار قزوین خواست که به موضوع شفاف‌سازی اموال مدیران رسیدگی نموده و با تعریف و ایجاد ساز و کار مناسب، نسبت به پروژه پلیس سوت‌زن اقدام و دارایی‌های افشا نشده آنها را مشخص کند.

وی در بخش دیگری از سخنانش اظهارکرد: در حال حاضر به دلیل تراکم پرونده در کمیسیون های ماده صد، در رسیدگی به پرونده های شهروندان و رفع گرفتاری مردم با مشکل روبرو هستیم که براین اساس باید علاوه بر جلسات این کمیسیون به صورت مستمر و ثابت، جلسات فوق العاده تشکیل شود تا روند رسیدگی به پرونده ها سرعت بیشتری بگیرد.

اشدری با بیان اینکه به منظور کاهش تخلفات در ساخت وساز و کاهش پرونده های ورودی به کمیسیون ماده صد، ضرورت دارد کمیسیون توافقات درشهرداری قزوین راه اندازی شود، افزود: باید در جریان ساخت و ساز و قبل از هرگونه تخلف، اقدامات پیشگیرانه صورت گیرد نه اینکه وقتی مالک، بنا را به اتمام رساند، نسبت به اعمال حکم تخریب و یا اعاده به وضع سابق اقدام شود.

اشدری تاکید کرد: کمیسیون توافقات به حل مشکلات شهروندان و کاهش پرونده های ورودی به کمیسیون ماده صد کمک زیادی خواهد کرد و در این شرایط است که می توان در کمیسیون ماده صد، جز تخریب رأی دیگری نداشت .

فصیحی‌ رامندی، عضو شورای اسلامی شهر قزوین:

موانع قانونی صدور پروانه ساخت در اراضی قولنامه‌ای برطرف شود

عضو شورای اسلامی شهر قزوین در خصوص قانونی شدن صدور پروانه ساخت در اراضی قولنامه‌ای گفت: اگرچه چند سالی است که بحث قانونی شدن صدور پروانه ساخت در اراضی قولنامه‌ای مطرح شده، ولی این طرح هنوز عملیاتی نشده و نتیجه مثبت و رسمی نداشته است، به همین خاطر از مدیریت ارشد استان انتظار داریم که در این حوزه تدبیری اندیشیده شود.

فرج‌اله فصیحی‌ رامندی اظهار داشت: توافق‌های شهرداری با سایر دستگاه‌ها در برخی موارد مشمول مرور زمان می‌شود، یعنی وقتی توافقی را انجام ‌می‌دهیم، مقداری زمان می‌برد تا کارهای اداری و جلساتش به ثمر برسد.

فصیحی رامندی با اشاره به موضوع مدیریت پسماند گفت: سایت پردازش پسماند محمدآباد را شهرداری قزوین درست کرده بود و برای این احداث شده بود که در طی۱۰ یا ۲۰ سال آینده، فقط پسماند شهر قزوین در آن جمع‌آوری شود که در این صورت پرشدن ظرفیت این سایت، سال‌ها طول می‌کشید.

وی اضافه کرد: اما سیاست‌های استانی این شد که سایت پسماند متمرکز شود و شهرهای دیگر هم پسماند و زباله‌های خود را به سایت محمدآباد منتقل کنند و بر اساس همین سیاست، مدیریت سایت مذکور چند وقتی از شهرداری قزوین گرفته شد و این سلب مسوولیت باعث شد که بعضاً به خاطر ناآشنایی مدیران جدید با کار در سایت پسماند و حتی برخورد غیرمسوولانه، لندفیل سایت کاملاً پر شود.

فصیحی رامندی ادامه داد: به همین خاطر در چند سال آینده نیازمند این هستیم که دوباره لندفیل جدیدی را احداث کنیم و سایت محمدآباد را برای مراحل بعدی توسعه آماده کنیم، اما با اعتبارات شهرداری و این هزینه ای که دریافت می‌شود، فقط می‌توان سایت مذکور را مدیریت کرد و در این شرایط احداث لندفیل جدید مشکل است.

وی افزود: بنابر این انتظار ما این است که از منابع دولتی اعتبار مورد نیاز تخصیص داده شود تا کار احداث لندفیل و امور توسعه سایت محمدآباد پیش برود.

عضو شورای شهر قزوین در بخش دیگری از سخنانش به بحث زمین‌های قولنامه‌ای هم اشاره کرد و افزود: اگرچه دولت در ارتباط با زمین‌های قولنامه‌ای باید مالکیت را به رسمیت بشناسد تا شهرداری بدون دردسر پروانه ساخت صادر کند، اما در اجرای این مهم هنوز موانعی دارد؛ اگرچه در شورای حقوق بیت‌المال بررسی‌هایی در این حوزه شده و مجوزهایی داده شده، اما خود قضات هم می‌گویند که این موضوع پایه حقوقی محکمی ندارد.

فصیحی رامندی با یادآوری این که در بسیاری از شهرها مشکل زمین‌های قولنامه‌ای را داریم، ادامه داد: در شهرهای کوچک ما، زمین‌ها بیشتر قولنامه‌ای هستند و پروانه هم صادر می‌کنند، اما در شهر قزوین محدودیت صدور پروانه ساخت برای اراضی قولنامه‌ای داریم و مراجعات زیادی از سوی مردم صورت می گیرد که درخواست صدور پروانه برای این زمین‌ها در اراضی اسماعیل‌آباد، چوبیندر و نجف‌آباد را دارند.

مهدیخانی، رئیس کمیسیون عمران، ترافیک و امور زیر بنایی شورای شهر قزوین:

ساماندهی ورودی‌های شهر در اولویت برنامه های شهری قرار گیرد

رئیس کمیسیون عمران، ترافیک و امور زیر بنایی شورای شهر قزوین با انتقاد از ورودی‌های شهر قزوین، گفت: متاسفانه ورودی‌های شهر قزوین وضعیت مناسبی ندارند، به طوری که وقتی گردشگران وارد این شهر می‌شوند با منظره ای نامناسب و آشفتگی بصری مواجه می شوند.

مهدی مهدی‌خانی داشت: از معاونت عمرانی استانداری قزوین انتظار کمک برای بازگشایی میدان آزادی(سبزه‌میدان) را داریم و باید همت کنیم و بتوانیم بحث بار ترافیکی این منطقه را حل‌وفصل کنیم.

وی اضافه کرد: بحث دیگر، تکمیل پل امام‌رضا(ع) است که در این باره هم چند جلسه با معاون عمرانی استاندار داشتیم و باید تلاش کنیم تا با کمک همدیگر این موضوع شهری را به سرانجام برسانیم.

مهدی‌خانی با تأکید بر لزوم حمایت استانداری برای تشکیل دولت‌خانه صفوی گفت: با توجه به اینکه احیای دولت‌خانه قرار است بر اساس مصوبات سفر ریاست‌جمهوری اتفاق بیفتد، امیدواریم اجرای طرح انصاری شرقی هم در کنار احیای دولت‌خانه صورت گیرد و قسمتی از مشکلات محله بلاغی حل شود.

رئیس کمیسیون عمران، ترافیک و امور زیر بنایی شورا در ادامه، رفع معارضین شمال شرق پروژه یادگار امام(ره) را یکی از مطالبات مدیریت شهری عنوان کرد و با بیان اینکه شهرداری قزوین چند مطالبه مهم از برخی دستگاه‌های دولتی دارد، افزود: بخشی از مطالبات ما از پروژه نسیم شمال باقی‌ مانده و همچنین بدهی‌های دستگاه‌ها به شهرداری در طرح میدان خلیج فارس است که باید تعیین ‌تکلیف شود.

مهدی‌خانی افزود: از جمله موارد دیگری که مورد مطالبه مردم است، کمک در جهت بهبود وضعیت منطقه امامزاده حسین(ع) و برنامه تی‌بی‌آر شهری است، ضمن اینکه همچنان منتظریم تا بتوانیم از ظرفیت ترافیکی شمال قزوین استفاده کنیم و آخرین انتظار ما هم هماهنگی با پلیس راهور برای کنترل ترافیک شهر قزوین است.

دبیر شورای اسلامی شهر قزوین، بخش دیگری از سخنانش را به بررسی جزییات لایحه مناقصه امور خدماتی ایستگاه های پسماند شهرداری قزوین اختصاص داد و اظهار کرد: اعداد و ارقامی که در بخش نیروی انسانی، تجهیزات و نهاده ها در لایحه ارایه شده واقعی نیستند، لذا پیشنهاد می شود مجددا لایحه به کمیسیون خدمات شهری عودت داده شود تا اعداد واقعی ارایه و اصلاح شود.

وی، امانی سازی و انجام امور خدماتی در یکی از ایستگاه های پسماند توسط  شهرداری قزوین را امری ضروری دانست و با بیان اینکه باید این اقدام از سوی مدیریت شهری قزوین جدی گرفته شود، تاکید کرد: پیشنهاد می شود تجهیزات مورد نیاز یکی از ایستگاه های پسماند در امور خدماتی خریداری شود و فعلا یک ایستگاه به طور امانی کارها را انجام دهد.

وی افزود: همچنین لازم است تا به جهت شفاف شدن امور در قراردادها و حقوق و دستمزد، شروع قرارداد هرساله از اردیبهشت ماه تعیین شود تا هم تکلیف شهرداری قزوین و هم پیمانکار در اعداد و ارقام مشخص شود.

نوشته های مشابه

یک قوم دویدند و به مقصد نرسیدند
گزارش پیام‌شهر از دردِ دل‌های کارگران شهر

یک قوم دویدند و به مقصد نرسیدند

من برآنم که برویانم زخشکی آب را
پیام شهر گزارش می دهد؛

من برآنم که برویانم زخشکی آب را

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *