سیاستزدگی، دانشگاهها را به آوردگاه سیاسی تبدیل میکند
دانشجو با مفاهیمی چون استقلالخواهی، استکبارستیزی و مطالبهگری پیوندی دیرینه دارد و دانشجوی فعال بهعنوان موتور محرکه چرخهای پیشرفت کشور است. از آنجا که جمهوری اسلامی بر پایه مشارکت بنا شده است، دولت باید گوشی شنوا جهت شنیدن انتقادات و چشمی بینا جهت دیدن مشکلات موجود در جامعه داشته باشد و با دستانی توانمند در راستای گرهگشایی از این مشکلات گام بردارد.
مطالبهگری به این معناست که چشمانی تیزبین همواره مشکلات و مسائل موجود در جامعه را رصد میکنند و هیچ مسوولی نباید صندلی خود را حیاط خلوت بداند، اما لازم است اعتراضها و مطالبات به سمت و سوی منطقی هدایت شوند تا گرفتار انحراف و ابتذال نشوند؛ متأسفانه در روزهای اخیر شاهد بروز برخی اقدامات از سوی دانشجویان طیف های مختلف در برخی دانشگاهها بودیم که واکنشهای مختلفی را در سطح جامعه در پی داشت.
- اگر دانشگاه اصلاح شود، کشور اصلاح میشود
مسوول خواهران انجمن اسلامی دانشگاه بینالمللی امامخمینی(ره) در گفتوگو با خبرنگار پیامشهر میگوید: دانشگاه یکی از بنیادیترین نهادهای کشور محسوب میشود، امامین انقلاب نیز دانشگاه را مکانی دانستند که اگر اصلاح شود اصلاح کشور را بهدنبال دارد.
فاطمه عباسی ادامه می دهد: مسیری که اکنون انقلاب اسلامی در حال طی کردن آن است، نیاز به پویایی از سوی قشر دانشجو و نخبگان دارد، اما در روزهای اخیر شاهد بودیم با توجه به اهمیت این جریان در دانشگاهها، نظام سلطه در صدد بود قشر نخبگانی جامعه را وارد یک فضای انفعالی کند تا با سیاستزدگی مواجه شوند.
این دانشجو عنوان میکند: ما باید توجه داشته باشیم یکی از مهمترین وجوه دانشگاه، بُعد سیاسی آن است؛ با توجه به تأکیداتی که مقام معظم رهبری داشتند، دانشگاه مرکز سیاستهای کلان جامعه محسوب میشود و نمیتوان به سادگی از آن عبور کرد، اما در جریانات اخیر شاهد بودیم کلیدواژههای اساسی سیاسی کشور از سوی نظام سلطه برای دانشجو کاریکاتوریزه شد، در نتیجه در مباحث مهم نتوانستیم تحلیل سیاسی مفید و دقیقی را از سوی قشر دانشجو ارائه دهیم.
- سیاستزدگی دانشجویان، دانشگاههای تراز انقلاب را به آوردگاه سیاسی تبدیل میکند
عباسی اظهار میکند: در پی این نوع سیاستزدگیها، اگر چنین وضعیتی در دانشگاهها ادامه پیدا کند، کمکم شاهد خواهیم بود که دانشگاههای تراز انقلاب به یک آوردگاه سیاسی تبدیل میشوند که هر کدام از دانشجوها بدون هیچ منطقی وارد این کارزار شده و بهصورت غیرقانونی و غیرمنطقی دست به اعتراض میزنند؛ این دقیقاً همان چیزی است که نظام سلطه در این مدت برای آن برنامهریزیهای دقیقی ارائه کرده تا بتواند اهداف خود را از طریق سیاستزدگی دانشجویان دنبال کند.
مسوول خواهران انجمن اسلامی دانشگاه بینالمللی امامخمینی(ره) خاطرنشان میکند: مطابق فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری، جنبش دانشجویی و قشر نخبگانی فعال دانشگاه باید برای جزییات مسائل جامعه، تحلیل سیاسی ارائه دهند، حتی اگر این تحلیل دقیق و کامل نباشد، اما لازم است فضای سیاسی دانشگاه حفظ شود تا شاهد انفعال و رکود در دانشگاهها نباشیم.
وی عنوان میکند: در این میان، سیاستزدگی و سیاسیبازی از جمله عوامل مخرب اذهان عمومی نسبت به دانشجویان محسوب میشود، بنابراین لازم است فهم سیاسی در قشر دانشجویی و نخبگانی حاصل شود تا بتوانند ضمن شناخت مسائل و مشکلات جامعه، در زمینه دشمنشناسی نیز ورود کنند و تحلیلهای منطقی و راهگشا ارائه دهند.
- دانشگاهها نیازمند «دانشجویان ذو ابعاد» هستند
دبیر تشکیلات انجمن اسلامی دانشگاه بینالمللی امامخمینی(ره) هم در گفتوگو با خبرنگار پیامشهر میگوید: دانشگاه در کنار تحصیل علم و انجام تحقیق و پژوهش، بستری جهت انجام فعالیتهای سیاسی- اجتماعی- فرهنگی است. دانشجو باید ضمن ایجاد تعادل در این میدان، از بستر موجود جهت مطالبهگری استفاده کند، به این معنا که دانشجو باید «ذو ابعاد» بوده و نسبت به مسائل جاری جامعه و اتفاقاتی که در کشور رخ میدهد حساس باشد و نظردهی کند؛ این فعالیتها ضمن ارتقای مهارتهای اجتماعی دانشجو، میتواند روحیه مطالبهگری را در جامعه زنده نگاه دارد.
مهدی ملکی ادامه میدهد: متأسفانه امروز شاهدیم که نگاه برخی دانشجویان به سیاست و فعالیتهای سیاسی، علمی و ریشهای نیست ، در حالی که لازم است از نگاههای عامیانه و حتی بدبینانهای که نسبت به سیاست وجود دارد پرهیز کرده و بهصورت ریشهای مسائل را بررسی کرد.
ملکی عنوان میکند: گریزی از سیاست نیست، چرا که سیاستمداران جهت سامان دادن و برنامهریزی امور مربوط به سرپرستی و اداره حکومت، درگیر سیاست هستند، مردم و از جمله قشر دانشجو نیز بهعنوان یکی از ارکان مهم تشکیلدهنده حکومت و نظام سیاسی از پیامد این سیاستها و تصمیمات به دور نیستند، لذا لازم است با روحیه مطالبهگری عزم و اراده خود جهت حل مشکلات را در چارچوب علم، انصاف و اخلاق پیگیری کنیم.
این دانشجو بیان میکند: متأسفانه در اتفاقات اخیر کشور، برخی بدون مطالعه، تحقیق و پژوهش در زمینه فعالیتهای سیاسی، اظهارنظرهایی کردند که روی قشر دانشجو نیز تأثیر گذاشت و از سوی دیگر هم نگاه منصفانه و اخلاقمدارانه در این حوادث، دیده نشد و جامعه به دور از نگاههای منطقی و علمی درگیر جوّی هیجانی شد که اکنون نیز شاهد پیامدهای مخرب آن هستیم.
در حوادث اخیر برخی اساتید حاضر به اظهارنظر و یا راهنمایی دانشجویان نشدند
دبیر تشکیلات انجمن اسلامی دانشگاه بینالمللی امامخمینی(ره) اظهار میکند: یک دانشگاه سیاسی علاوه بر دارا بودن یک دانشجوی سیاسی، باید کارکنان و از جمله اساتید آن نیز به مسائل و مشکلات موجود در جامعه حساس باشند، اما متأسفانه در حوادث اخیر کشور، برخی اساتید حاضر به اظهارنظر و یا راهنمایی دانشجویان برای کمک به حل مشکلات نشدند، در حالی که اساتید ضمن اینکه باید با روش و نگاه خود راه درست و صلاح را به دانشجویان نشان دهند، خودشان نیز باید در این چارچوب فعالیت کنند.
ملکی تأکید میکند: ما باید سواد، دانش و تحلیل خود را در عرصه سیاست ارتقا دهیم؛ ارتقای دانش سیاسی به این معنا نیست که دست به سیاستبازی بزنیم و یا دستخوش جریانهای مختلف در دانشگاهها و فضای جامعه شویم و یا راه افراط و تفریط را در پیش بگیریم؛ این مسیر مطلوب دانشجویان نیست، اما لازم است دانشجو پویا، فعال باشد تا بتواند با تحلیل صحیح، منطقی و اخلاقمدارانه، در راستای بیان مشکلات موجود در جامعه گام بردارد.
- مسوولین باید صدای مردم را بشنوند
عضو بسیج دانشجویی دانشگاه پیامنور مرکز قزوین نیز در گفتوگو با خبرنگار پیامشهر میگوید: درصد زیادی از مردم به مشکلات اقتصادی موجود در جامعه معترضند؛ صدای مردم باید به طرق مختلف به گوش مسوولین برسد، یکی از اقشاری که میتوانند صدای گویای مردم باشند، دانشجویانی هستند که با مطالبهگری صدای مردم را به گوش مسوولین میرسانند.
مریم نظری ادامه میدهد: البته اکنون نوع بیان این اعتراضات و مطالبات پسندیده نیست و تبدیل به اغتشاش و هنجارشکنی شده است؛ معترضین باید از روشهای منطقی و اخلاقی جهت بیان مشکلات و درخواستهای خود استفاده کنند، چرا که اکنون حضور مردم در خیابانها موجب سوءاستفاده دشمن شده است تا اعتراضها به سمت اغتشاش کشیده شود.
این دانشجو عنوان میکند: اغلب افرادی که دست به رفتارهای غیراخلاقی میزنند و شعارهای هنجارشکنانه میدهند، نوجوانان و جوانانی هستند که تحتتأثیر فضای مجازی قرار گرفتهاند، بدون اینکه نسبت به تبعات رفتار خود آگاه باشند.
نظری بیان میکند: برگزاری کرسیهای آزاداندیشی در دانشگاهها با حضور مسوولین، یکی از راههای صحیح رساندن حرف مردم به گوش مسوولین است. لازم است حرفهای مردم شنیده شود و حل مشکلات با سرعت بیشتری پیگیری شود؛ اینکه فحاشی شود، امنیت به خطر بیفتد، رفتارهای هنجارشکنانه انجام شود، خیابانها راهبندان شوند و اموال و جانها به خطر بیفتد، به هیچوجه مورد پذیرش نیست، دانشجو اگه در مسیر صحیح مطالبهگری کند مشکلات موجود در جامعه حل خواهد شد.
- گوش به فرمان رهبر باشیم تا به مملکت ما آسیبی نرسد
این دانشجو خاطرنشان میکند: نباید رفتارهای ما به گونهای باشد که دشمن تصور کند مردم با جمهوری اسلامی مشکل دارند، جمهوری اسلامی باید باشد؛ اگر نباشد دشمنان قسمخورده، کشور را تکهپاره خواهند کرد، بنابراین گام نخست، ناامید کردن دشمن است که باید با مطالبهگری صحیح توسط مردم اتفاق بیفتد، گام دوم نیز سرعتبخشی به حل مشکلات است که لازم است توسط مسوولین رخ دهد.
نظری تأکید میکند: اغلب کسانی که در خیابانها و دانشگاهها رفتارهای هنجارشکنانه انجام میدهند تحتتأثیر فضای مجازی و رسانههای بیگانه هستند، چون دشمن میخواهد با استفاده از رسانه، کاری کند که فکر ما از اهداف اصلی مطالبهگری منحرف شود؛ باید با ارتقای سواد رسانه خود را از آسیبهای مخرب فضای مجازی دور کنیم و خواستههای خود از طریق مطالبهگری صحیح مطرح کنیم و گوش به فرمان رهبری باشیم تا به مملکت ما آسیبی نرسد.
به گزارش پیامشهر؛ مطالبهگری و بیان مشکلات موجود در کشور، حق اقشار مختلف از جمله دانشجویان است که باید در قالبی منطقی و در چارچوب قوانین دنبال شود، اما زمانی که اعتراض به سمت خشونت، آشوب، بد اخلاقی، خسارت به اموال عمومی و خصوصی و نیز بر هم زدن نظم و امنیت جامعه میرود، دیگر نمیتوان نام اعتراض و مطالبهگری را بر آن نهاد و ناخواسته از مسیر اصلی خود خارج شده و به سمت اغتشاش میرود و مطالبات به حقّ مردم نیز در این میان گم میشود. دانشجویان باید ضمن ارتقای دانش سیاسی خود، در چارچوب اخلاق، تحلیلهای منطقی از مشکلات و مسائل جامعه ارائه دهند تا صدای مردم به گوش مسوولین برسد. علاوه بر این مسوولان نیز باید زمینه را برای گفت و گوی آزاد طیف های مختلف دانشجویی فراهم کنند تا همواره دانشگاه به محلی برای تبادل نظرات و ارائه راهکار برای مسائل در بستر عاری از خشونت تبدیل شود. بدون تردید گفت و گوی مستمر در دانشگاه ها بین عقاید مختلف مانع از ایجاد خشونت و بی اخلاقی در مقاطع حساس خواهد شد.
دیدگاهتان را بنویسید