جشن های هفته ولایت قزوین با تلاشی جمعی به یک رویداد متفاوت تبدیل شد
مریم کشاورز مسعودیان/ جشن های هفته ولایت امسال قزوین با تفاوت محسوسی نسبت به سال های گذشته در استان تدارک دیده شد؛ جشن هایی که حضور پرشور مردم، هیات ها، مساجد و دستگاه های اجرایی به یک رویداد متفاوت و اثرگذار تبدیل شد.
رویدادی که با اندکی قدم زدن در شهر در هفته ولایت به خوبی قابل مشاهده بود؛ از تبلیغات محیطی شهری تا بر پایی ایستگاه های صلواتی، استیج ها و جشن های متعدد در گوشه و کنار شهر گرفته تا اطعام نیازمندان و برپایی مواکب فرهنگی، همه و همه نشان از ایجاد یک عزم همگانی برای رقم زدن یکی از جشن های به یادماندنی هفته ولایت در قزوین بوده است.
مدیر عامل سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری قزوین در این خصوص در گفت و گو با خبرنگار پیام شهر اظهار داشت: هفته ولایت یکی از مهم ترین اعیاد ملی و مذهبی ماست که به جهت شیوع کرونا چند سالی بود که به صورت گسترده و مطلوب برگزار نمی شد، ولی امسال با توجه به شرایط عادی که برای کرونا پیش آمد، فرصتی شد که مناسبت های مربوط به هفته ولایت در معرض توجه مسوولین و نهادهای فرهنگی و مردم و هیاتها قرار بگیرد.
حسین برجی افزود: سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری قزوین هم با توجه به سیاست های تبلیغی شورای اسلامی شهر قزوین و تاکید شخص شهردار، از ابتدای امسال یک ردیف بودجه مشخص داشت که بعد از نزدیک شدن به ایام هفته ولایت و پس از طرح موضوعات بودجه ای ما در راستای برگزاری جشن ها و رویدادهای متفاوت این هفته، نتیجه این جلسات که با هیات های مذهبی و تشکل های مرتبط و دستگاه های ذیربط صورت گرفت، منجر به تدوین یک سلسله جشن ها شد.
مدیر عامل سازمان فرهنگی، ورزشی شهرداری قزوین خاطر نشان کرد: این برنامه ریزی ها در دو نوع جشن ها و برنامه هایی که متولی اجرای آن سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری قزوین بود و جشن ها و برنامه هایی که به صورت مشارکتی با اشخاص و دستگاه ها برگزار شد، تدارک دیده شده بود، چرا که سازمان فرهنگی ورزشی در کنار جشن هایی که شخصا متولی برگزاری آن بود، با همه دستگاه ها و نهادهای اجرایی، مساجد، هیاتها و حتی اشخاص متقاضی برگزاری جشن های هفته ولایت همکاری داشت.
برجی بیان کرد: یکی از مهم ترین شاخص های برگزاری جشن های هفته ولایت امسال قزوین، توجه به هم افزایی و روحیه جمعی بود؛ همراهی زیاد بین دستگاه ها و مردم و نهادهای مختلف برای تدارک جشن ها صورت گرفت و در نهایت آنچه که در شهر قزوین اتفاق افتاد، شاید سابقه نداشته باشد که ما با این تعداد از برنامه ها مواجه باشیم و تمامی برنامه ها و جشن ها به صورت گسترده در سراسر استان برگزار شد.
وی اظهار داشت: برگزاری جشن ها توسط سازمان فرهنگی برگرفته از سیاست های حاکم از طریق مراجع ذیصلاح و اسناد بالادستی تدوین می شود که یکی از آنها فرمایشات مقام معظم رهبری و سیاست های ابلاغی ایشان هست و موضوعات فرهنگی و اجتماعی که ما باید در آن مسیر حرکت کنیم، در کنار این سیاست ها و اسناد بالادستی قرار گرفت و در نهایت برنامه هایی تدارک دیده شد که در آن هم افزایی، بینش افزایی، روشنگری نسبت به احکام دین، احکام اسلام، معرفت افزایی نسبت به واقعه غدیر و امام علی(ع) و در نهایت دستورات و احکام دین در حوزه شهروندی و زندگی اجتماعی دیده شده بود.
مدیرعامل سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری قزوین خاطرنشان کرد: مواردی هم که ما در سیاست ها و برنامه های خود به آن اشاره کردیم، مثل پرداختن به موضوعاتی که دغدغه مردم است، از آن جمله؛ افزایش سرانه فضای سبز، کاهش تولید زباله، تفکیک از مبدا، حمل و نقل عمومی، کاهش ترافیک و استفاده از دوچرخه و ایجاد فضای نشاط و ورزش که سلامتی افراد را در برداشته باشد، در ماموریت های اصلی سازمان فرهنگی نهفته است.
برجی گفت: در این موارد اگرچه ممکن است دین اسلام به صورت مستقیم ورود پیدا نکرده باشد اما به تمام این موضوعات پرداخته است که مصادیق روز آن به راحتی قابل مشاهده است، بنابر این این جشن های دهه ولایت مقدمه تمهید و تسریع در رسالت هایی بود که برعهده ماست.
وی خاطرنشان کرد: در کنار این، توجه به مساله ولایت مداری، ولایت پذیری، شخصیت امام علی(ع) و خود واقعه غدیر نیز در دستور کار قرار گرفت، چرا که اهمیت هفته ولایت و غدیر به این عنوان که یکی از مهم ترین جشن های ملی و مذهبی ماست و اهمیت غدیر، جانشینی پیامبر و … به قدری اهمیت دارد که بسیاری از مناسبت های دیگر را تحت تاثیر خود قرار می دهد و یکی از مهم ترین جشن های مسلمانان و شیعیان جهان است و در این راستا ما سرفصل های مختلفی را برای گرامیداشت این جشن در نظر گرفتیم.
این مسئول گفت: در این مدت ۶ جشن محلی تحت عنوان جشن «در سایه سار ولایت» در نواحی منفصل شهری ناصر آباد، چوبیندر، باغ نشاط، جنب مسجد سنجیده، بوستان الغدیر و راه آهن اجرا کردیم که این جشن ها شامل مولودی خوانی، تواشیح، مرشد خانی، اجرای موسیقی، اجرای نمایش و مسابقات می شد و با استقبال خوب مردم مواجه گردید.
مهربان ترین بابای دنیا/ هدیه به کودکان به صورت ناشناس از طرف امام علی(ع)
مدیرعامل سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری قزوین همچنین به اجرای طرح «مهربان ترین بابای دنیا» در دهه ولایت اشاره کرد و گفت: هدیه به کودکان تحت عنوان هدیه ای از طرف مهربان ترین بابای دنیا طرحی بود که سازمان فرهنگی ورزشی، متولی اجرای آن بود و هدایایی برای سنین ۳ تا ۱۲ سال تهیه شد و با مراجعه به درب منزل خانواده های اقشار ضعیف به صورت ناشناس این هدایا به کودکان اهدا شد.
برجی بیان کرد: در این ایام مسابقه کتابخوانی با عنوان «تجلی غدیر» نیز برگزار شد که هنوز مهلت شرکت در این مسابقه به اتمام نرسیده است، همچنین مسابقه نقالی کودکان و نوجوانان را داشتیم که علاقمندان، آثار مرتبط با این موضوع را تهیه و به صفحه اینستاگرام سازمان فرهنگی ورزشی برای شرکت در مسابقه ارسال می کردند.
وی ادامه داد: برنامه ورزش و نشاط که یکی از موضوعات تعریف شده در این هفته بود نیز در بوستان پامچال انجام که در این برنامه با حضور مردم به اجرای ورزش صبحگاهی پرداخته شد و در پایان نیز به شرکت کنندگان با نام علی هدایایی اهدا گردید، همچنین در این هفته برنامه های مربوط به ورزش باستانی داشتیم؛ به جهت این که ورزشی پهلوانی است و ذکر نام امام علی(ع) از محورهای این ورزش است، از این رو ورزش باستانی در دو بوستان ملت و پامچال اجرا که با استقبال خوب مردم نیز مواجه شد.
دو جشن بزرگ شهری غدیر با بیش از ۵ هزار شرکت کننده در قزوین برگزار شد
مدیرعامل سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری قزوین عنوان کرد: در بحث مربوط به جشن ها ما دو جشن بزرگ شهری داشتیم که این دو جشن بزرگ در ۲۶ و ۲۷ تیرماه در محل سبزه میدان (میدان آزادی) با ۸ عنوان برنامه ای برگزار شد که مورد استقبال عموم قرار گرفت که حاضرین در این دو جشن بیش از ۵ هزار نفر رسید.
برجی افزود: همچنین در این ایام اجرای محفل قرآنی نور داشتیم که یک مورد آن روز شنبه گذشته با دعوت از قاریان ویژه کشوری و قاریان شهری استان مثل سید مصطفی حسینی برگزار شد و در قسمتی از برنامه سخنرانی مختصری بود که برای حاضرین تبیین مفاهیم گردید، حضور مردم هم در این برنامه خیلی گسترده و قابل تقدیر بود .
جشنواره ملی خوشنویسی غدیر در پایتخت خوشنویسی کشور برگزار شد
وی افزود: در این ایام، جشنواره ملی خوشنویسی غدیر در استان قزوین برنامه ریزی شد که خوشنویسان سراسر کشور می توانستند آثار خود را با محتویات غدیر، امام علی(ع)، قرآن و نهج البلاغه و احادیث و اشعار مرتبط به دبیرخانه ارسال کنند که حدود ۱۵۰ اثر به دبیرخانه رسید که این آثار توسط ۵ نفر از خوشنویسان برجسته کشور از جمله آقای امیرخانی، شیرازی، موسوی، نیرومند و بزرگان دیگری داوری شد که ۳ اثر به عنوان اثر برتر شناخته شد و ۱۵ اثر هم به عنوان اثر قابل تقدیر و ۱ اثر هم به عنوان جایزه ویژه از طرف هیات داوران انتخاب شد.
مدیرعامل سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری قزوین خاطرنشان کرد: این آثار در نگارخانه سازمان فرهنگی طی ۱۰ روز به نمایش گذاشته خواهد شد و برنامه اختتامیه این رویداد نیز برای دوم مرداد در نظر گرفته شده و که با دعوت از مسوولین و علاقمندان به هنر خوشنویسی اختتامیه برگزار می شود.
برجی افزود: در این روز جوایز به برگزیدگان اهدا خواهد شد، ضمن اینکه نمایشگاه آثار رسیده به دبیرخانه نیز برای بازدید عموم افتتاح می شود؛ این نمایشگاه به مدت ۱۰ روز در نگارخانه سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری قزوین دایر خواهد بود و علاقمندان می توانند از این آثار بازدید کنند.
وی گفت: از آنجایی که قزوین به عنوان پایتخت خوشنویسی ایران مطرح است و در این حوزه جایگاه ویژه ای دارد، برگزاری رویدادهای این چنینی اقدامی است که در راستای هویت سازی شهر قزوین، اعلام این هویت و معرفی قزوین به عنوان پایتخت خوشنویسی انجام می شود که مصادف شدن این رویداد با محتوای غدیر، شور و حالی دو چندان به آن بخشیده است.
ایستگاه های صلواتی الگو گرفته از مواکب اربعین در قزوین فعال شدند
مدیرعامل سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری قزوین گفت: ایستگاه های صلواتی برگرفته از مواکب اربعین بوده و در این مدت به دستور شهردار محترم به مناطق ۱ تا ۴ مسوولیت داده شد تا ایستگاه های صلواتی در این مناطق دایر شود که خوشبختانه مستقر شدند و به پخش شربت، شیرینی و پخش نوای مولودی در خیابان های شهر پرداختند؛ همچنین سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری قزوین نیز نزدیک به ۲۰ ایستگاه صلواتی را تدارک دید که یا به صورت مستقیم توسط نیروهای سازمان اداره می شد و یا به هیات ها و مساجد سپرده شده بود.
برجی ادامه داد: اداره کل اوقاف و امور خیریه استان قزوین نیز ۴موکب مشتمل از خدمات فرهنگی، توزیع اطعام، شربت، شیرینی و خدمات درمانی را در میدان آزادی راه اندازی کرد که بسیار کار ارزنده و قابل تقدیری بود.
فضا سازی شهری در دهه ولایت در قزوین
این مقام مسوول خاطرنشان کرد: همچنین در این ایام، بخشی از تبلیغات محیطی و شهری استان قزوین را در کنار سازمان زیباسازی شهرداری عهده دار بودیم که در تیربردهایی که در سطح شهر در اختیار ماست، عمدتا در پل های ۷ دی، ۹ دی، زیرگذر نصر و قسمتی از فضاهای تیربردی که در راه آهن تبلیغات فرهنگی غدیر که از عرفه و عید قربان شروع شد و تا عید غدیر ادامه داشت، در معرض دید مردم قرار گرفت.
برجی خاطرنشان کرد: برنامه های مشارکتی دیگری نیز با حضور هیات های مذهبی داشتیم که پایگاه های بسیج، هیات های مذهبی، دستگاه های دولتی همچون بهزیستی و کمیته امداد تدارک دیده بودند که در این بخش نیز بیش از ۵۰ جشن در سطح شهر قزوین به صورت مشارکتی برگزار شد که ما نقش حمایتی داشتیم؛ از جمله تحویل ابزارهایی مانند؛ پرچم، ریسه، تامین استیج، صندلی هایی که استقرار پیدا کند تا تامین بخشی از هزینه ها که به حمداله همزمانی بسیاری از این جشن ها و گستردگی برنامه ها رضایت و خرسندی مردم را از روند برگزاری جشن ها به همراه داشت.
وی گفت: اگرچه در حال حاضر از نظر اقتصادی در حال مدیریت هستیم ولی با همین وسع و توانی که داریم، تلاش کردیم تا دست رد به سینه کسی زده نشود و هر کسی که برای برگزاری جشن های غدیر از ما یاری خواست، در کنارشان حضور داشتیم و از تقدیم ابزارهای فرهنگی، کمک های مشورتی، نیروی انسانی و اعتباری هر آنچه در توان داشتیم برای برگزاری دهه ولایتی ویژه پای کار گذاشتیم.
مدیر عامل سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری قزوین تصریح کرد: در این خصوص اقلامی که توزیع شد، محدود به پارک و بوستان نبود، حتی برخی از جشن های خانگی نیز از ما یاری خواستند که این مشارکت را داشتیم، خوشبختانه امسال با ایجاد هم افزایی با بنیاد غدیر، در راستای افزایش کمی و کیفی جشن ها اتفاقات خوبی در استان رخ داد.
برجی گفت: پیش از آغاز دهه ولایت نیز در یک مصاحبه مطبوعاتی که صورت گرفت، به همراه مسوولان بنیاد غدیر برنامه ها برای اطلاع عموم منعکس شد، همچنین قبل از شب عید در برنامه ۴۰ستون صدا و سیمای مرکز قزوین ویژه برنامه غدیر برگزار شد و دوستانی که در حوزه غدیر نقش اجرا کرده بودند حضور داشتند و قسمتی از برنامه های تبیین و منجر به اطلاع رسانی گسترده شد.
این مسوول در پایان خاطرنشان کرد: به لطف خدا امسال این هم افزایی را داشتیم و سازمان فرهنگی بین سپاه و بنیاد بین المللی غدیر و سازمان تبلیغات و اداره اوقاف سازمان بهزیستی و برخی از دستگاه های دیگر و نهادهای خصوصی و دولتی، حلقه وصل شد که تجربه خوبی بود و امیداریم برای سال آینده این هم افزایی به حداکثر برسد و شاهد برگزاری جشنی در شان این ایام در استان قزوین باشیم.
وی عنوان کرد: ما نقشی جز خادمی قرآن و اهل بیت و مردم نداشتیم و نقش ما به عنوان خادم ملت بود، خوشبختانه در این ایام سیاست شورای اسلامی شهر قزوین و شخص شهردار سیاست حمایتی بود و با پای کار آمدن دستگاه های دیگر توانستیم جشن های متعدد با وسعت و گستردگی فراوان را در گوشه گوشه شهر برگزار کنیم که در این بین هیچ نقطه ای از شهر حتی از مناطق منفصل شهری و جنوب و شمال شهر نادیده گرفته نشد.
مدیرعامل سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری قزوین گفت: نگاه ما به برگزاری مراسمات ماه محرم و صفر نیز این است که این هم افزایی و روحیه جمعی ایجاد شده را تقویت کنیم و با وجود همه محدودیت های اعتباری و منابعی که موجود است، اجازه ندهیم ارزش ها و شعائر دینی ما تحت تاثیر قرار گیرد.
برجی خاطرنشان کرد: همزمانی برنامه های روز قزوین با این ایام نیز موجب شده است تا نگاه ویژه ای به این برنامه ها شود و برنامه هایی تدارک دیده شده که اگرچه جشن و پایکوبی در آن وجود ندارد، ولی متناسب با ایام و کامل و جامع برگزار شود.
دیدگاهتان را بنویسید