از کمبود آموزگاران درس تربیت بدنی تا حمایت از دانش آموزان قهرمان
مهدی چگینی/ وزارت آموزش و پرورش، فعالیت بدنی را به عنوان یک مؤلفه اصلی رشد دانش آموزان سالم در اولویت قرار میدهد. در ورزش مدارس، مواردی مثل اطمینان از افزایش مشارکت جوانان در فعالیتهای بدنی، بالا بردن میزان شایستگی بدنی جوانان و جبران کاهش آمادگی جسمانی و تندرستی جوانان ضروری شناخته شده است.
ورزش مدارس و تربیت بدنی، تمرکز، حافظه، رفتار، اخلاق و عملکرد تحصیلی دانش آموزان را بهبود می بخشد. در استان قزوین ۲۴۰ هزار دانش آموز در ۱۶۰۰ مدرسه با بیش از ۵ هزار کلاس درس تربیت بدنی ابتدایی و نزدیک به ۳ هزار کلاس درس تربیت بدنی متوسطه اول و دوم استان تحصیل می کنند.
کمبود آموزگاران درس تربیت بدنی
صالح یاوری معاونت تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان قزوین گفت: امسال در سطح استان ۴۹۰معلم ورزش داریم که با مدیران سالن های ورزشی و کارشناسان، این تعداد به ۵۴۵ نفر در حوزه ورزش دانش آموزان می رسد و برای درس و زنگ ورزش در مقاطع متوسطه اول و دوم مشکل معلم ورزش نداریم و نیروی انسانی ورزشی ما کامل است، اما در ابتدایی با چالش دبیر ورزش یا آموزگار درس تربیت بدنی مواجه هستیم، چرا که درس تربیت بدنی تنها به همکارانی تعلق می گیرد که بالای ۲۰ سال سابقه هستند و ۲۰ درصد کلاس های تربیت بدنی را با آموزگاران تربیت بدنی و تخصصی پر کردیم.
سه هنرستان تخصصی ورزشی در استان فعال اند
یاوری ادامه داد: هنرستان ورزش در حوزه پسران فعال است و تجهیزات و امکانات و فضاهای ورزشی مجموعه ورزشی معلم را به صورت کامل در اختیار دارند؛ در این هنرستان با توجه به استقبال ورزشکاران، ظرفیت تکمیل است و ۹ سهمیه به دانش آموزان ملی پوش و مقام آور اختصاص داده شد تا بدون آزمون بتوانند ثبت نام کنند.
وی یادآور شد: هنرستان معمارپور هم در بخش دختران فعال است و ورزشگاه ۲۲ بهمن به صورت کامل در اختیار دانش آموزان این هنرستان قرار دارد و هنرستان نگار مبین هم به صورت غیر دولتی با ظرفیت کامل دایر و با امکانات قابل توجه فعالیت می کند.
طرح شهید سلیمانی و رشد زیر ساخت ها
معاونت تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان قزوین گفت: برکات این شهید به استان رسیده در طرح ابلاغی ۲۸ زمین چمن مصنوعی برای استان در نظر گرفته شده بود که در آخرین ابلاغ، دو چمن دیگر به استان اضافه شد. همچنین ۵ سالن ورزشی و ۵ کلاس درس تربیت بدنی در این طرح برای استان دیده شده است. در همین راستا ۲۰ چمن مصنوعی تا هفته تربیت بدنی افتتاح خواهد شد، ۱۰ چمن باقی مانده هم تا پایان فصل آماده و تحویل دانش آموزان خواهد شد، از مجموع ۵ سالن ورزشی هم یک سالن در حد اسکلت بندی است و مابقی در مرحله پی سازه قرار دارند.
یاوری ادامه داد: برای این کار ۱۲ میلیارد تومان از اعتبارات وزارت آموزش و پرورش و نزدیک به ۸ میلیارد تومان هم در قالب وسایل، تجهیزات و مصالح از خیرین، شهرداری ها و دهیاری ها کمک های نقدی و غیر نقدی جمع آوری شده است.
آزادسازی رایگان فضاهای ورزشی در طرح شهید خرازی
این مسوول یادآور شد: آموزش و پرورش در سطح استان ۲۲ فضای ورزشی دارد که در قالب طرح شهید خرازی و آزادسازی اماکن ورزشی به صورت رایگان پنجشنبه در اختیار مادران و دختران و جمعه ویژه پدران و پسران است و میتوانند از فضاهای ورزشی آموزش و پرورش استفاده کنند.
اعتبارات پروژه های نیمه کاره در حال تخصیص
معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان قزوین گفت: با توجه به سفر ریاست جمهوری به استان، برکات حضور ایشان به ورزش دانش آموزی رسید. در حوزه ورزش دانش آموزی اعتبارات خیلی خوبی در نظر گرفته شده چرا که نزدیک به ۳۰۰ میلیارد تومان اعتباری برای آموزش و پرورش در نظر گرفته شد و یک سوم این اعتبارات به حوزه ورزش و تکمیل پروژه های نیمه کار اختصاص دارد و با توجه به اعتبارات سفر ریاست جمهوری، نوسازی مدارس این قول را داده تا استخر راه آهن با ۹۵ درصد پیشرفت تا پایان فصل پاییز و استخر شهید رجایی که در کنار اداره کل آموزش و پرورش قرار دارد تا اسفند آماده بهره برداری شوند.
هیات ورزش دانش آموزی و نگاه جدید
یاوری با بیان اینکه هنوز دستورالعمل مجمع هیات دانش آموزی ابلاغ نشده است، ادامه داد: این هیات به صورت سرپرستی توسط سید حسین فاطمی فعالیت های خود را دنبال می کند؛ برنامه های خیلی خوبی برای رشد بیشتر این هیات با رشته های مختلف در نظر گرفته شده که تشکیل گروه فکر شامل روسای گذشته ورزش دانش آموزی از جمله آن هاست.
وی یادآور شد: در آموزش و پرورش به فکر رشته های پایه و استعدایابی هستیم و کارهای قهرمانی و پرروش قهرمان را به هیات های ورزشی و اداره کل ورزش می سپاریم؛ در هیات دانش آموزی به دنبال شناسنامه دار کردن و شناسایی دانش آموزان مستعد هستیم و در همین راستا با تمامی هیات های ورزشی نشست تخصصی برگزار تا از کارهای موازی پرهیز شود.
این مسوول درباره مسابقات دانش آموزی هم گفت: امسال در حوزه دانش آموزی، اعزام های خوبی داشتیم ولی نتایج مطلوبی حاصل نشد؛ در اعزام های امسال، وزشکاران تنها در رشته های ووشو و شطرنج نتایج خوبی کسب کردند و در سایر رشته های ورزشی، دانش آموزان نیاز به تمرین، برنامه ریزی و حمایت های بیشتر برای کسب نتیجه دارند.
اجرای طرح های وزارتی و کمک ورزشی سایر نهادها
معاونت تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان قزوین گفت: طرح های کوچ یا همان طرح چاقی و طرح سواد حرکتی در سطح کشور اجرا شد. دو سال عدم حضور دانش آموزان در مدارس و عدم انجام حرکات ورزشی، درصد چاقی را افزایش داد. برای رسیدن به جایگاه مطلوب، باید توجه داشت که این طرح ها در سطح ملی آغاز شد و آموزش و پرورش تنها با دو ساعت درس تربیت بدنی نمی تواند کاری پیش ببرد و نیاز به حمایت دستگاه های مثل شهرداری، صدا و سیما و ادارات کل است تا تمامی رده های سنی، ورزش کنند.
حمایت از دانش آموزان قهرمان
یاوری درباره حمایت از دانش آموزان قهرمان باز مانده از امتحانات نیز گفت: در راستای حمایت از قهرمانان و ورزشکاران ملی، مصوبه شورای وزیران داریم و قهرمانان ملی و فراملی اگر در زمان امتحانات در مسابقات حضور داشته باشند، مدارس مکلف اند با توجه به غیبت موجه، امتحان برگزار کنند؛ برای دانش آموزان پایه دوزارهم به واسطه برگزاری امتحانات به صورت ملی و محدودیت در زمان امتحانات نهایی، نمرات صفر و غیبت لحاظ نمی شود تا فارغ التحصیلی به صورت تجدیدی در نظر گرفته نشود. همچنین حمایت از قهرمانان و تجلیل از دانش آموزان قهرمان جزو برنامه های معاونت تربیت بدنی است و برای معرفی بیشتر دانش آموان قهرمان ملی و فراملی در سطح نواحی و مناطق برنامه ریزی های خوبی صورت گرفته است.
دیدگاهتان را بنویسید